Печалбата от пазарите във Варна падна петорно за година

13.06.2018 / 13:41 1

Печалбата на общинската фирма „Пазари“ във Варна за миналата година е малко над 100 хил. лева, което е сериозен срив в сравнение с предходната, когато тя беше повече от половин милион. Тези данни бяха изнесени на заседание на стопанската комисия към Общински съвет – Варна.

Ръководството на общинското търговско дружество обясни спада със закриването на три пазарни площадки, до което се стигна заради основно заради реализацията на важни общински проекти в инфраструктурата. Така се стига до закриването на пазара под автогарата, на ул. „Роза“ и в „Аспрарухово“. Заради това са начислени амортизации за 300 хил. лева. Заедно с това фирмата е отписала като несъбираеми 180 хил. лева дългове на търговци към нея.

Резултатите са „Пазари“ изглеждат още по-нищожни в сравнение с по-ранен период, когато тя е реализирала годишни печалби около средно 700 – 800 хиляди или дори 1 млн. лева, както през 2009-а например. Лидерът на БСП във Варна припомни този факт и заяви, че шефът ѝ Недко Радев трябва да подаде оставка.

Независимият съветник Григор Григоров пък заяви, че „Пазари“ може да спести пари от охрана, която сега е денонощна, но може да стане само нощна. Радев обаче коментира, че на пазарите във Варна постоянно се появяват незаконни търговци и трябва да има кой да ги гони. Мнозинството около ГЕРБ защити ръководството на дружеството и заяви, че отчитаните в миналото печалби не са били реални, защото много търговци реално не са плащали наемите си и сега те се превръщат в несъбираеми вземания.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
ама (преди 7 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
кажете, че ще ги продавате. стига увъртайте
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама