Печени скариди с мед и лимон
12.08.2016 / 11:28 3
Необходими продукти:
- 1/3 чаена чаша сос Хойсин
- 1/4 чаена чаша мед
- 1/2 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
- 700 грама скариди, обелени
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- В средно голяма купа смесете соса Хойсин, меда, лимоновия сок и лимоновата кора. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Прехвърлете скаридите в найлонов плик с механизъм за затваряне, добавете маринатата и затворете плътно.
- Леко разклатете плика, за да се покрият равномерно и ги оставете да се мариноват в продължение на 30 минути.
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на тава с алуминиево фолио. Изхвърлете маринатата.
- Печете около 6-8 минути до златист цвят.
- Поднесете скаридите топли, поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!