Печени скариди с мед и лимон

12.08.2016 / 11:28 3

Необходими продукти:

  • 1/3 чаена чаша сос Хойсин
  • 1/4 чаена чаша мед
  • 1/2 чаена чаша прясно изцеден лимонов сок
  • кората на 1 лимон, настъргана на ситно
  • сол и прясно смлян черен пипер
  • 700 грама скариди, обелени
  • 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  • В средно голяма купа смесете соса Хойсин, меда, лимоновия сок и лимоновата кора. Разбъркайте и подправете със сол и черен пипер на вкус.
  • Прехвърлете скаридите в найлонов плик с механизъм за затваряне, добавете маринатата и затворете плътно.
  • Леко разклатете плика, за да се покрият равномерно и ги оставете да се мариноват в продължение на 30 минути.
  • Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното на тава с алуминиево фолио. Изхвърлете маринатата.
  • Печете около 6-8 минути до златист цвят.
  • Поднесете скаридите топли, поръсени с пресен магданоз.

Приятен апетит!

Източник: framar.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Lazar (преди 8 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: 171
направо ми се напълни устата. още утре ще ги опитам
1
1
plabov1080 (преди 8 години)
Рейтинг: 48779 | Одобрение: 3989
Вкусно, а?
plabov

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама