Пеевски продава медийната си империя

25.04.2018 / 18:14 3

 

Депутатът от ДПС Делян Пеевски продава 50% от медийната си империя. Това става ясно от съобщение до медиите, с което се анонсира сделката, съобщава "Актуално".

От него става ясно, че  "Ню имидж България" придобива 50 на сто от капитала на "Телеграф Медиа" ЕООД, което издава вестниците "Телеграф", "Монитор", "Политика", "Меридиан мач" и великотърновския "Борба".

 

Припомняме, че депутатът от Пеевски е собственик на изданията от "Нова българска медийна група" (сега под шапката на "Телеграф медиа"). Неговата група притежава горепосочените 6 вестника и контролира почти 80% от разпространението на печатни издания.

Според търговския регистър директор на "Ню имидж България" Дафне Лернер. 

"С настоящото Ви уведомяваме, че, днес, 25 април, между „Интръст“ЕАД, като продавач и „Ню Имидж България“ ЕАД, като купувач, се подписа предварителен договор за придобиване на 50% от капитала на „Телеграф Медиа“ ЕООД, което дружество е издател на печатните медии „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“ и „Меридиан мач“, и е акционер в регионалната медия „Издателска къща Борба“ АД", се казва в съобщението.

От него става ясно, че приключването на сделката ще се извърши след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията.

"Печатните издания, предмет на сделката, са сред водещите в страната, като всекидневникът „Телеграф“ е изданието с най-висок тираж и продаваемост на българския вестникарски пазар", пише още в съобщението до медиите.

Според него „Ню Имидж България“ ЕАД ще създаде специално за целта на сделката ново дъщерно дружество, което да придобие дяловото участие. В него се уточнява, че "Ню Имидж България" ЕАД е част от американската компания "Nu Image Inc.", чиято дейност е производство на филми, собственик e на филмовото студио "Ню Бояна Филм" и е добре позната в България.

 

"Посредством сделката страните желаят да развият дейността на печатните медии, като ще работят съвместно за създаване на високи журналистическите стандарти и утвърждаването на медийния плурализъм", завършва съобщението.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Ефир 2 (преди 3 години)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
От единия джоб в другия. Затова и сме толкова назад по индекса за свободата на словото. Истинска журналистика в България почти няма.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik