Пенсиите няма да се увеличават с различен процент, а с еднакъв за всички. Ще се раздават и ваучери за храна

16.10.2020 / 12:09 6

снимка: Булфото

Управляващите са въприели идеята всички пенсии да бъдат увеличени с еднакъв процент. Това стана ясно от изявление на социалният министър Деница Сачева в Добрич, цитирано от БНР.

За хората с най-ниски пенсии ще има допълнителна мярка - те ще бъдат подпомагани допълнително с ваучери за храна. 

"Идеята за различен процент увеличение - 5 или 10, в зависимост от размера на пенсията през следващата година, е получила неодобрение и затова се обсъждат други предложения", обясни Сачева.

В новия бюджет ще бъде заложена комбинация между социално осигуряване и социално подпомагане в пенсионната политика, заяви още министърът Сачева.

"Предложението, което сме направили от страна на социалното министерство, е да няма такъв процент - различен за различните пенсии, а да подкрепим тези хора през социалното подпомагане с ваучери за храна, като индикативният размер предстои да бъде уточнен през следващите дни", каза тя.

Министър Сачева допълни, че ще бъде дадена възможност на всички, които са пропуснали срока, да прехвърлят парите си от втория пенсионен стълб в Националния осигурителен институт: "Тези, които в момента са изпуснали срока от пет години преди пенсиониране, да, ще дадем такава възможност. Дебатите затова вероятно ще започнат веднага, след като свършим темата с бюджета".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
айки (преди 3 години)
Рейтинг: 24200 | Одобрение: 7685
 Нека да има и ваучери, но само за РАБОТИЛИ с над 20 години поне трудов стаж и ниски пенсии,хора , които нямат работещи фирми и са се осигурявали умишлено за ниска пенсия , както и за работещи пенсионери.... но тогава да не им се дават тия 50 лв .....ще стане така,че хора с 40 год и повече трудов стаж и нямат възможност да работят ,ще вземат  по малко от тия с ''ниските'' пенсии......
2
0
kris (преди 3 години)
Рейтинг: 351356 | Одобрение: 57521
Тази Дунда хептен се разкрачи на амбразурата.....Поне да си беше свалила розовите кюлоти....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
0
4udovi6teto (преди 3 години)
Рейтинг: 36500 | Одобрение: 9445
Бе вие и задника си ще дадете, само и само да останете на власт.Гняв
Валери Станков
1
0
Ил_62 (преди 3 години)
Рейтинг: 9606 | Одобрение: 1641
"размера на пенсията през следващата година, е получила неодобрение и затова се обсъждат други предложения".Никакво увеличение по-съществено не очаквайте.Най-вероятно ще бъде 2.7%.
3
1
ас (преди 3 години)
Рейтинг: 154072 | Одобрение: 24267
и какво да прави баба Донка с тези ваучари като най близкия магазин кадето може да ги използва е 5-10 километра???

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама