Пентагонът: Русия представлява заплаха за всички съюзници в НАТО

17.02.2021 / 09:25 1

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Снимка Пиксабей

Русия представлява заплаха за всички съюзници в НАТО, но Вашингтон очаква с нетърпение да работи с Москва в области от взаимен интерес. Това е посочено на уебсайта на Пентагона.

Отбелязва се, че САЩ възнамеряват да обсъдят настоящата ситуация на среща на министрите на отбраната на страните от алианса.

"Тази администрация вече ясно даде да се разбере, че ще работим с Русия, за да развием собствените си интереси, като същевременно носим отговорност за техните безразсъдни и агресивни действия. Така че очакваме с нетърпение да обсъдим това с нашите съюзници през тази седмица," казаха на брифинг от Пентагона.

Второто нещо, на което ще обърнат внимание министрите, е политическото укрепване на алианса и запазването на военната му мощ.

По-рано генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обяви готовността си, и за сблъсък, и за сътрудничество с Русия . Според Алексей Подберезкин, директор на Центъра за военно-политически изследвания на МГИМО, това е само опит да се докаже, че алиансът все пак е нещо друго, пише Life.ru.

Превод "Петел"

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Ванката (преди 1 годинa)
Рейтинг: 17190 | Одобрение: 3815
То нато само по себе си е заплаха за себе си!
Простите хора лесно се манипулират и управляват!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама