Перфектна фигура само като не ядете след 18 часа? Истината и митовете

14.10.2018 / 09:30 0

Едва ли има човек, който не иска да изглежда добре и в същото време да не се ограничава от нищо в менюто си, пише Zdrave.to.

Много хора вярват, че тайната на една добра фигура е много проста - просто не е нужно да ядете нищо след 18 часа вечерта. Но този метод наистина ли работи?

Диетолозите са уверени - да се откажете от храна след 18 вечерта не е много полезно. Тези, които вярват в този метод, вярват, че през нощта тялото променя метаболизма си и затова храната, която се яде вечер, се превръща в мазнина. Всъщност това не е съвсем вярно - биоритмите имат ефект върху тялото, но не са толкова важни. Много по-важно е вашият личен график.

Да предположим, че вечеряте в 17 часа и лягате в полунощ. Това означава седем часа без храна? Разбира се ще почувствате глад и ще трябва да хапнете нещо преди лягане. Ограничаването на храненията, без да се съобразявате с личния си график, е обречено на неуспех. Според експертите, оптималното време за вечеря е два до три часа преди лягане. През това време процесът на храносмилане ще бъде почти пълен, няма да имате време да се почувствате глад, но и пълният стомах няма да пречи на съня ви.

Мъдро е да се яде по едно и също време. Тялото ще свикне да получава храна на определени интервали и скоро няма да бъдете обезпокоени от желанието да ядете нещо допълнително.

Има обаче проучвания, които показват ползите от вечерното гладуване. Има доказателства, че хората, които ограничават приема на храна в късния следобед и започват да ядат след събуждане сутрин, губят тегло по-добре и се чувстват по-добре. Но този подход изисква известна подготовка - трябва постепенно да преминете към ограничения, в противен случай този метод е изпълнен с прекъсвания и преяждане през деня.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама