Петър Москов: Целта ни е експертен кабинет без политически лица в евентуално бъдеще правителство

06.12.2016 / 17:59 10

Решението на Изпълнителното бюло на на Реформаторския блок е да направим поредица от разговори за стабилно мнозинство с реформаторски политики. Това обяви в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви министърът в оставка Петър Москов, след срещата на реформаторите с ръководството на ГЕРБ.

„ГЕРБ не влизат в конкретни разговори, преди президента да ни връчи мандата за съставяне на правителство. Трябва по-голямо реформаторско мнозинство. Целта е да се гарантира стабилност за всеки човек и бизнеса, на публични консултации. За нас това е условието. ГЕРБ дадоха заявка, че ще участват в консултации ако блока вземе мандата”, обясни Москов.

Той обяви, че реформаторите правят усилия като целта е експертен кабинет без политически лица в евентуално бъдеще правителство. Нито едно политическо лице от блока, няма да участва, допълни Москов. "Нито аз, нито Лукарски, нито Кунева!".

"Да, имаме сигнали от партиите, че е възможно такова мнозинство. Скептици сме с ГЕРБ, но да извървим публично целия път на преговори, заставайки зад принципи. У мен няма страдание, че няма да съм министър”, обясни той.

Той говори и по темата с бежанците в Харманли. "Половината от тях са изследвани, няма причина за твърденията за повишена заболеваемост сред тях", отсече здравният минисър в оставка.

Петър Москов обоснова поръчките за над 1 млрд. лв за следващите  две години с нуждите на българските болници от лекарства за следващите две години. "Пускаме явен електронен търг и това е най-прозрачната процедура, между болниците има фрапиращи разлики в цените на лекарствата. Борбата с това нещо е борба не с трима, а със стереотипи”, твърди той.

Москов не разбирал характера на обвинението на прокуратурата, нито имал притеснения за повдигнаните обвинения за ваксините.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
Karamel (преди 7 години)
Рейтинг: 20828 | Одобрение: 10403
Док, срамота е да имаш неограничен достъп до медикаменти, а да не си пиеш редовно хапчетата!
4
0
Pain (преди 7 години)
Рейтинг: 14 | Одобрение: 4
Уйчо...
5
0
Karamel (преди 7 години)
Рейтинг: 20828 | Одобрение: 10403
Док, срамота е да имаш неограниеч
13
3
gugutka (преди 7 години)
Рейтинг: 51000 | Одобрение: 22405
Пак започват схемите за власт, но не и за решаване на проблеми. Тортата се реже наново, нищо друго не се случва.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
18
3
морският (преди 7 години)
Рейтинг: 37444 | Одобрение: 21759
"стабилно мнозинство с реформаторски политики". -досега не можах да видя нищо реформаторско от вашия РБ.,освен реформаторски да крадете.Ти си за панделата момченце, а не да ми кадруваш в държавата

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама