Петър Москов: Целта ни е експертен кабинет без политически лица в евентуално бъдеще правителство

06.12.2016 / 17:59 10

Решението на Изпълнителното бюло на на Реформаторския блок е да направим поредица от разговори за стабилно мнозинство с реформаторски политики. Това обяви в предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви министърът в оставка Петър Москов, след срещата на реформаторите с ръководството на ГЕРБ.

„ГЕРБ не влизат в конкретни разговори, преди президента да ни връчи мандата за съставяне на правителство. Трябва по-голямо реформаторско мнозинство. Целта е да се гарантира стабилност за всеки човек и бизнеса, на публични консултации. За нас това е условието. ГЕРБ дадоха заявка, че ще участват в консултации ако блока вземе мандата”, обясни Москов.

Той обяви, че реформаторите правят усилия като целта е експертен кабинет без политически лица в евентуално бъдеще правителство. Нито едно политическо лице от блока, няма да участва, допълни Москов. "Нито аз, нито Лукарски, нито Кунева!".

"Да, имаме сигнали от партиите, че е възможно такова мнозинство. Скептици сме с ГЕРБ, но да извървим публично целия път на преговори, заставайки зад принципи. У мен няма страдание, че няма да съм министър”, обясни той.

Той говори и по темата с бежанците в Харманли. "Половината от тях са изследвани, няма причина за твърденията за повишена заболеваемост сред тях", отсече здравният минисър в оставка.

Петър Москов обоснова поръчките за над 1 млрд. лв за следващите  две години с нуждите на българските болници от лекарства за следващите две години. "Пускаме явен електронен търг и това е най-прозрачната процедура, между болниците има фрапиращи разлики в цените на лекарствата. Борбата с това нещо е борба не с трима, а със стереотипи”, твърди той.

Москов не разбирал характера на обвинението на прокуратурата, нито имал притеснения за повдигнаните обвинения за ваксините."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
Karamel (преди 3 години)
Рейтинг: 20785 | Одобрение: 10490
Док, срамота е да имаш неограничен достъп до медикаменти, а да не си пиеш редовно хапчетата!
3
0
Pain (преди 3 години)
Рейтинг: 13 | Одобрение: 3
Уйчо...
5
0
Karamel (преди 3 години)
Рейтинг: 20785 | Одобрение: 10490
Док, срамота е да имаш неограниеч
13
3
gugutka (преди 3 години)
Рейтинг: 48992 | Одобрение: 21867
Пак започват схемите за власт, но не и за решаване на проблеми. Тортата се реже наново, нищо друго не се случва.
Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.
18
3
морският (преди 3 години)
Рейтинг: 37497 | Одобрение: 21812
"стабилно мнозинство с реформаторски политики". -досега не можах да видя нищо реформаторско от вашия РБ.,освен реформаторски да крадете.Ти си за панделата момченце, а не да ми кадруваш в държавата

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама