"Петел" от центъра на Варна: В "Рапана" няма нито една книга, библиотеката се ползва за почивка на сянка, ето къде са четивата

02.07.2018 / 14:16 6

Снимка: Петел

Минавайки през пешеходната алея към Морската градина впечатление прави, че в откритата през миналата година библиотека "Рапана" няма нито една книга. Както знаем идеята на библиотека бе да се чете на открито, безплатно. Единственото условие бе само, ако вземеш книга да оставиш и ти. Днес, обаче, съоръжението се ползва от минувачи за почивка на сянка. 

Създателите на "Рапана" бяха прибрали книгите през зимата в склад, защото дъждовете и снеговете биха ги повредили. Сега, обаче е лято и варненци се питат къде са книгите.

Оказа се, че причината в момента библиотеката да е празна е, че собствениците чакат общината да им пусне електрозахранване, за да сложат осветление и видеонаблюдение. Както знаем, не веднъж се случи книгите да бъдат крадени и после препродавани. За да са отговорни към дарителите книгите в момента са на склад, докато не се сложи видеонаблюдение. Според тях не може да се разчита на гражданското самосъзнание и култура да се опази, това което има, затова е нужно да се сложат камери.

Припомняме, че идеята за "Рапана" е на три млади момчета - Боян Симеонов, Юзджан Тургаев и Ибрим Асанов. Финансирането на стойност 15 000 лв. е от фонд "Култура".Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 43800 | Одобрение: -1925
Ала-бала е цялата работа.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама
sikik