"Петел" предава от най-горещата точка на Варна: Най-масовият протест в града от години насам събра поне 200 граждани, непримирими с нелепата смърт на талантливия Мартин

12.09.2018 / 18:21 6

Снимки "Петел"

Велосипедисти и граждани, дошли пеша, блокираха стълбите пред община Варна в знак на съпричастност със смъртта на балетиста Мартин Чикалов, който почина след като бе пометен от автомобил.

Акцията, която на този етап все още не може да се нарече протест, защото няма конкретни искания, е една от най-масовите граждански прояви във Варна от години насам.

Хората са тъжни и възмутени, защото днес стана ясно, че още един велосипедист е загинал на пътя, пометен от автомобил.

Пред камерите и микрофоните колоездачите разказаха много случки, в които те ежедневно са игнорирани от шофьорите, като последните често застрашават живота им на пътя.

На мястото има голям брой полицаи, които охраняват митинга и придвижването на велосипедистите в центъра на Варна.

Към момента пред стълбите на общината има поне 200 граждани, като през цялото време към тях се присъединяват още и още хора. Сред тях са колеги, близки и приятели на Мартин, които са потресени и тъжни от това, което се случи искат справедливост и наказание за виновника на катастрофата.

Очаква се събирането пред община Варна да премине в шествие до Областната администрация. 

Очаквайте подробности в "Петел"!

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама