Петко Сертов пускал мейли от Гърция, че ще се самоубие

28.01.2015 / 09:32 12

Обявеният за издирване първи шеф на ДАНС, който беше търсен в България, Гърция и всички 190 държави-членки на Интерпол, е изпращал имейли, в които твърдял, че обмисля самоубийство, пише "Телеграф".

Писмата са били пратени до електронните пощи на двама от най-близките му хора, допълва изданието. Стряскащите съобщения най-вероятно са писани от хотел "Нана" в атинския квартал "Лариса", където Сертов беше отседнал. Докато той вечерял спокойно в таверната в хотела, екипи на български и гръцки полицаи правеха всичко по силите си да го открият.

Едно от предположенията е, че с писмата е искал да скрие истинската причина за изчезването си, която според събраните данни до момента е доста далеч от всички конспиративни теории, издигани по темата с бившия разузнавач и е дълбоко лична. Тя не е свързана нито с бизнес отношения, нито с работодателя на Сертов - "Обединени енергийни търговци", каквито хипотези бяха издигани, пише "Блиц". 

Вероятно след като е разбрал, че и хеликоптер са вдигнали в търсенето, е написал тези писма, споделил пред изданието човек, ангажиран с откриването му. 

Въпреки имейлите, в които първият шеф на ДАНС споделял за намеренията да си посегне на живота, в първите дни след изчезването му неговата съпруга Емилия в обръщение до медиите категорично отхвърли възможността той да се самоубие. Тя твърдеше, че изчезването не може да се дължи на никакви лични проблеми в семейството. 

След прибирането на Сертов от МВР съобщиха, че той е бил във видимо добро физическо и психическо състояние, което също навело на хипотезата, че намеренията за самоубийство не са били сериозни. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
Gogata (преди 5 години)
Рейтинг: 3601 | Одобрение: 386
И на кого ги е пращал тия СМС, пък не можаха да го открият месец и половина
8
4
Losh (преди 5 години)
Рейтинг: 41320 | Одобрение: 11485
Печелил време човека с имейлите докато гаджетата покрай него танцуват като "рипки на данцинга" . . .
5
1
Nik (преди 5 години)
Рейтинг: 650 | Одобрение: 165
в абсурдната страна абсурдистан живеело едно абсурдно население съставено от отделни супер абсурдчета
8
1
zakluch (преди 5 години)
Рейтинг: 30201 | Одобрение: 5651
Яко ни отклоняват вниманието и скъпите сметки за ток с глупости, усещате ли?
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама