Петричко село в адска разпра с кмета - искат да го колят!

02.01.2015 / 18:58 1

Напрежението между кмета на петричкото с. Габрене Евтим Николов и жители на селото ескалира отново в последните дни на годината, пише "Струма".

Селският управник вчера депозира в Районна прокуратура - Петрич жалба срещу габренец, че завчера му е вадил нож и го псувал.

Пак вчера делегация от хора от Габрене пристигнаха при кмета на общината Вельо Илиев, за да се оплачат от своя управник Николов и да поискат в най-скоро време той да свика общоселско събрание в Габрене с присъствието на общинския кмет.

Този път повод за новата ескалация е водоемът на Николов край пътя Габрене-Златарево, от който изтича вода, която замръзва и превръща пътното платно в опасна пързалка.

Вчера кметът Николов разказа: „В понеделник отбих водата в орман в съседство с водоема, така че тя да не тече на пътя. Някой след мен пак я върнал да тече на пътя. Пак я върнах в ормана и си тръгнах, но видях, че Георги Харизанов пак я отбива към пътя. Целта на всичко това е водата да замръзне и ако стане беля, да обвинят мен. Тръгнах да се прибирам у дома с колата. Когато завих към вкъщи, пред мен се изпречи с колата си Кирил Харизанов, брат на Георги, беше вече тъмно, заслепи ме с фаровете. Излезе от мерцедеса, извади нож и започна да псува. Продължих към дома, но три коли ме чакаха пред нас. Започнаха да ритат колата ми, одраскаха я. Обадих се веднага на кварталния, той обеща да разговаря с тях.

Във вторник най-после дойде багерът да копае канавка, по която да се оттича водата от водоема. Тръгнах към кметството в Петрич, където трябваше да имаме среща всички кметове на села с кмета Вельо Илиев. По пътя ме задминаха няколко коли с хора от Габрене, които ми показаха среден пръст. В кметството при Вельо Илиев заварих група хора от селото. Обясних на кмета, че тяхната цел е да ме дискредитират и да ме изкарат виновен за всичко. Затова депозирах жалба в прокуратурата срещу братята Георги и Кирил Харизанови”, заключи Евтим Николов.

Вчера стана ясно, че преди десетина дни 19 жители на Габрене са депозирали писмо до кмета Вельо Илиев с искане в негово присъствие в селото да се проведе общоселско събрание, каквото Николов досега не е провеждал. Сред подписалите се под искането са бившите кметове на Габрене Димо Георгиев, Атанас Божинов и Панде Марков. На събранието жителите искат да попитат кмета си Николов дали е законен водоемът му край пътя. Освен това искат да го питат за проблемите на строителството на канализацията, благоустрояването на селото, закриването на пенсионерския клуб, избора на църковно настоятелство. Искат и кметът Николов да се отчете за свършеното от него.

„Кметът на общината Вельо Илиев изпрати общински служител на водоема на Николов, за да се запознае със ситуацията. Това, че някой е вадил нож и е заплашвал Евтим, са си негови твърдения. Очакваме той да си изпълни обещанието пред кмета Вельо Илиев и да проведе общоселско събрание в Габрене на 5 януари”, коментира вчера бившият кмет на Габрене Димо Георгиев.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
magnit (преди 7 години)
Рейтинг: 1210 | Одобрение: 290
Стига с тия селски истории... Новините ли свършиха?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама