Петролът поскъпва на фона на ексалиращото напрежение в Близкия Изток

16.05.2019 / 17:23 6

Снимка Булфото

Петролните фючърси поскъпват за трета поредна сесия на търговия, тъй като инвеститорите следят внимателно ескалиращото напрежение в Близкия Изток и оставят на заден план силното нарастване на складовите запаси на суров петрол в САЩ, предаде БНР.

Серията информации за изтегляне на персонал от Ирак от страна на САЩ, Германия, Холандия и Великобритания с оглед на опасения за конфликт с Ирак засилват притесненията за възможно нарушаване на доставките на суров петрол от Персийския залив.

Заместник-министърът на отбраната на Саудитска Арабия Халид бин Салман пък обвини днес Иран, че е наредил атаките с дронове срещу две помпени станции на петролопровод в кралството. Фючърсите на петрола брент с доставка през юли поскъпват с 1,25% към 72,75 долара за барел, докато фючърсите на американския лек суров петрол нараства с 1,16% към 62,90 долара за барел, запазвайки възходящото си ценово движение за трети пореден ден на търговия.

Според анализатори на Citigroup, петролът тип "Брент" изглежда е готов да пробие през горната граница на ценовия диапазон между $70 и $73, който беше в сила от началото на месец май, тъй като растящото напрежение в Персийки залив продължава да тревожи инвеститорите.

Поскъпването на черното злато е факт въпреки оповестеният вчера доклад на Енергийната информационна агенция, показващ силен ръст на складовите запаси на суров петрол в САЩ с 5, млн. барела през седмицата до 10-и май, докато очакванията бяха за тяхно понижение с 1,4 млн. барела.

В същото време обаче солидният подем на пазарите на акции на Уолстрийт за трета поредна сесия на търговия оказва допълнителна подкрепа за инвеститорския риск-апетити и на стоковите борси, включително при търговията на петролните фючърси.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
5
n eXu s (преди 1 седмица)
Рейтинг: 42271 | Одобрение: -47719
Не мога да те сравнявам с умни и образовани хора, защото си един миризлив паразит.
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
0
7
ДИВАКА (преди 1 седмица)
Рейтинг: 28214 | Одобрение: -1021
МИС,БЛАГОДАРЯ,ЧЕ МЕ СРАВНЯВАШ С ШРЕК И ГУЛИЯТА...А ОТНОСНО ГЪРНЕТО..НЕ СЪМ ХОДИЛ..ИСКАШ ЛИ ДА ЗАКУСИШ..СЛЕД МАЛКО..ДА МИ ДОЙДЕ ВДЪХНОВЕНИЕТО...  ИзплезванеУсмивкаУхилен
2
3
n eXu s (преди 1 седмица)
Рейтинг: 42271 | Одобрение: -47719
Гледам ви сеира и много искам да видя как ще ебете без бракми, понеже нямате мозък!
Shqipëria dhe Bullgaria në zemrën time. Dy vende të lashta të mëdha. https://www.youtube.com/watch?v=MTScExDUBJM
3
6
Mercenary (преди 1 седмица)
Рейтинг: 37626 | Одобрение: 11396
На нексуса не му пука. Той пари за градски транспорт няма, камо ли за кола. Затова толкова злобее срещу тези, които могат да си позволят.
5
10
ДИВАКА (преди 1 седмица)
Рейтинг: 28214 | Одобрение: -1021
ПЕТРОЛА ПОСКЪПВА НА ФОНА НА ВСЕ ПО- УГОЛЕМЯВАЩОТО СЕ ДУПЕ НА ЩРЕК...Изплезване:devil::alien:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама