Петромир Кънчев: Възобновяването на делото Барселонагейт ще затопли преговорите за правителство

30.05.2023 / 08:13 5

Редактор: Юлия Георгиева, кадър Нова тв

Не съм изненадан от начина на връчване на втория мандат от страна на президента Румен Радев, защото той е преди всичко човек и гражданин и никога не се е притеснявал да изразява гражданската си позиция. Сега големият въпрос е дали той има право да направи това, което направи. Според мен той има това право и всички ние сме заинтересовани да има това право, защото според Конституцията той не е лишен от граждански права като президент, той е един от нас и има право да си каже мнението. Емоциите пък са лична стилистика.

Това коментира пред Нова тв социологът Кънчо Стойчев. 

Ако искат тези две коалиции да направят правителство, никой не може да ги спре. Така че правителството дали ще го има, не зависи от него, допълни той. 

Глупаво е да се твърди, че заради президента постоянно ходим на избори, защото той не иска да има редовно правителство. Ако пропадне и този мандат, най-вероятно ще отидем отново на избори, посочи той.

Мен не ме възмути цинизма в този запис, а по-скоро липсата на една дума по отношение на българския народ - какво трябва да се прави, какви решения да си взимат. Няма нито дума за управлението, а само за технологията на управлението, коментира той.

Чудя се защо го правят тези хора, след като предния път, когато бяха на власт, а загубиха точно по този начин - със своят арогантност. Какво имат те? - 64 депутата и това им дава право да се разпореждат? Не става така, коментира той. 

Аз чух целия запис и нищо не намерих вътре. Съгласуването на шефовете на службите винаги е имало и ще има, всяко правителство съгласува, коментира Петромир Кънчев.

Трудно ми е дакажа ще има ли сега правителство или не. Допреди няколко седмици болшинството от българите искахме да има правителство, бяхме готови на много компромиси. В момента този шанс намалява. Не казвам, че е невъзможно. Шанс има, но намалява, комантира социологът.

Смятам, че не записът, не думите на президента, а възстановяване на делото Барселонагейт - това е нещото, което ще затопли преговорите, защото Борисов има този интерес, коментира Кънчев. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
уйчо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 80863 | Одобрение: -1557
В Паламара при Бейзат ходиха със Златев, преди да скъсат достлука. Сега май не. Бейзат е местният сайбия.
4
0
kris (преди 4 месеца)
Рейтинг: 294601 | Одобрение: 41776
Ако ви намажат голите пъпеши с конски фъшкии, наистина ще ги затоплят.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
0
Радостин (преди 4 месеца)
Рейтинг: 103933 | Одобрение: 1663
  А личното му ловно стопанство Паламара? В дома на Яхя от ГЕРБ са намерени над 100 броя документи за собственост на недвижими имоти, документи за парични кредити, банкови извлечения, купил е за 300 000 $ имот в Истанбул. 
Всеки да си получи заслуженото !
3
2
KRISTINCHO (преди 4 месеца)
Рейтинг: 40444 | Одобрение: -496
Блажени са вероющите.
Нищо добро не те чака, ако в двора ти влезе КОМУНИСТ, ЦИГАНИН или КОЗА.
1
1
уйчо (преди 4 месеца)
Рейтинг: 80863 | Одобрение: -1557
Претоплена манджа, яжте си я.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама