Петте грешки, които съсипват великденските яйца

26.04.2016 / 14:47 3

За да не Ви се случи на Великден да останете с много напукани яйца , които ще бъдат неизползваеми за боядисване, ето какво трябва да избягвате. Въпреки че няма голяма философия в подготовката на сварените яйца, тези грешки могат да Ви попречат. 

Използвате неправилен съд

В никакъв случай не се опитвайте да сварите повече яйца в малък съд за готвене. Така част от ще се спукат поради натиска, пише "За жената".

Не слагайте сурови яйца във вряща вода

Ако мислите, че по този начин ще съкратите процеса на варена, тогава се лъжете. Правило номер едно е яйцата да се варят в студена вода. По този начин температурата еднакво ще расте, яйцата ще се затоплят равномерно и няма да се спукат.

Не варете много пресни яйца

Твърдо сварените яйца могат да бъдат трудни за белене. Колкото яйцата са по‐стари, толкова по‐лесно ще можете да ги обелите.

Преварени яйца

Това може да се случи на всеки, но ако не искате да получите яйце, което изглежда сякаш не може да се яде, тогава не варете повече от 10 минути. След варенето, измийте яйцата в студена вода При яйцата, но и при други продукти процеса на варенето не спира в този момент, когато махнете тенджерата от печката. Ако не искате да преварите яйцата, тогава ги измийте със студена вода веднага след варенето. 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
4
Веси (преди 3 години)
Рейтинг: 414 | Одобрение: 74
Много полезна информация, благодаря!
онлайн магазин

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама