Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема

17.06.2016 / 11:28 1

Необходими продукти:

  • 2 броя пилешки гърди
  • 1/4 чаена чаша сирене крема с чесън и билки
  • 4 тънки резена прошуто
  • 2 супени лъжици сушени домати, нарязани на ситно
  • 6-12 листа пресен босилек, в зависимост от размера
  • 2 супени лъжици зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • пресен магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

  • Загрейте фурната до 180 градуса.
  • Изтънете пилешките гърди с помощта на чук за месо до 1,5 сантиметра дебелина.
  • Намажете ги с по 1/2 от крема сиренето и отгоре подредете пресния босилек.
  • Покрийте всяко филе с 2 резена прошуто и върху него разпределете нарязаните сушени домати.
  • Внимателно завийте на руло и застопорете с клечки за зъби. Подправете със сол и черен пипер.
  • Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън и запържете рулата от всички страни до златисто кафяв цвят. Отстранете клечките, когато ги обръщате.
  • Прехвърлете тигана във фурната и печете пилешките рула около 40-45 минути до желаната готовност на месото.
  • Извадете ги върху дъска и изчакайте 15 минути, преди да ги нарежете.
  • Поръсете с магданоз и поднесете.

Приятен апетит!

Източник: framar.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Наско84 (преди 8 години)
Рейтинг: 168 | Одобрение: 18
Звучи превъзходно! Още утре мисля да го опитам.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама