Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
17.06.2016 / 11:28 1
Необходими продукти:
- 2 броя пилешки гърди
- 1/4 чаена чаша сирене крема с чесън и билки
- 4 тънки резена прошуто
- 2 супени лъжици сушени домати, нарязани на ситно
- 6-12 листа пресен босилек, в зависимост от размера
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- пресен магданоз, нарязан на ситно
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Изтънете пилешките гърди с помощта на чук за месо до 1,5 сантиметра дебелина.
- Намажете ги с по 1/2 от крема сиренето и отгоре подредете пресния босилек.
- Покрийте всяко филе с 2 резена прошуто и върху него разпределете нарязаните сушени домати.
- Внимателно завийте на руло и застопорете с клечки за зъби. Подправете със сол и черен пипер.
- Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън и запържете рулата от всички страни до златисто кафяв цвят. Отстранете клечките, когато ги обръщате.
- Прехвърлете тигана във фурната и печете пилешките рула около 40-45 минути до желаната готовност на месото.
- Извадете ги върху дъска и изчакайте 15 минути, преди да ги нарежете.
- Поръсете с магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!