Пир във Варна за измамниците! Само за ден бабички дадоха 30 бона! От полицията "изригнаха": Кажете им да...

18.12.2015 / 11:33 5

Снимка: Булфото

Ало-измамници направиха пореден удар във Варна, като отмъкнаха близо 29 000 лева от три наивни баби, съобщиха от полицията.

На 17 декември са получени три сигнала за извършени телефонни измами и един за опит за извършване на такава. При два от случаите са използвани познатите сценарии за пострадали близки хора, които се нуждаят от лечение, а при третия потърпевшият е въведен в заблуждение, че е необходимо да заплати сума пари за освобождаване на пратка. Пострадали са три жени – една на възраст 77 г., и две на 80 г. Сумите които са предадени са съответно: 7150 лв.,9800 лв. и 231 щатски долара и 10 880 лв. По трите случая има образувани досъдебни производства, а по случая с опита за измама има образувана преписка. Материалите за тях са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна.

ОДМВР – Варна съветва отново да обърнем внимание на своите възрастни близки, да не пропускаме да ги предупредим за възможността да станат жертва на измамници по телефона, да им обясняваме спокойно как да реагират и да действат.

Нека сега, преди предстоящите Коледни и Новогодишни празници, насочим за пореден път вниманието им към съществуването на тази опасност и нека не забравяме да УВЕРИМ близките си, че са В БЕЗОПАСНОСТ при разговорите по телефона и е по-добре ДА ЗАТВОРЯТ и ДА ПРЕКЪСНАТ разговора, отколкото да изслушат дори лъжовната информация. Важно е да ги убедим, че преди да дадат каквато и да било сума пари трябва да се свържат задължително с Вас или с друг член на семейството.

Междувременно също на 17 декември е получен сигнал за кражба от частен дом на ул. „Стара планина” във Варна. Неизвестно лице е проникнало в жилището и е извършило кражбата на сумата от 1600 лв. По случая има образувано досъдебно производство, а материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
Име (преди 4 години)
Рейтинг: 2030 | Одобрение: 645
Не приемайте подобни статии за чисти монети!От мен лично,има поне 3 обаждания към 112 със сигнали за тел,измами,които получих,дадох адрес и дата,на която би се състояла "срещата" и абс.никой не отрази сигналите.Продължават да звънят и до днес,просто не вдигам.А относно бабите с хилядите левове,няма подобно нещо,опитват се полицаите да си оправдаят доходите и да демонстрират присъствие.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама