Пица от лаваш с гъби, месо и кашкавал

26.07.2016 / 11:28 2

Необходими продукти:

  • 2 питки лаваш
  • 200 грама кашкавал
  • кетчуп или доматен сос за намазване на основата
  • малко майонеза за намазване на тестото
  • 300 грама гъби
  • пилешко или колбас по ваш избор

Начин на приготвяне:

Сложете едната питка лаваш в подмазана с олио тава, покрийте с тънък слой майонеза, разпределете част от настъргания кашкавал и върху него поставете втория лист тесто. Притиснете леко, за да може двата пласта да се слепят.
Основата е готова, заемете се с плънката за пицата.
Измийте гъбите, нарежете ги на парчета и изпържете до изпарявяне на течността.
Намажете обилно основата с доматен сос, кетчуп или сами си пригответе предпочитан сос. Тогава разпределете изпържените гъби и парченца пилешко месо/колбас по ваш избор и на вкус.
Покрийте с останалия настърган кашкавал и изпечете в предварително загрята до 200-220 градуса фурна за около 10-15 минути.
 
Добър апетит!

Източник: framar.bg


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Lazar (преди 8 години)
Рейтинг: 1461 | Одобрение: 171
Доста вкусно изглежда. Отдавна не съм ял пица, утре ще взема да я пробвам...
1
0
mirela97 (преди 8 години)
Рейтинг: 4163 | Одобрение: 698
Що е то лаваш - За произхода на лаваша спорят редица държави, сред които Армения, Иран и Азербайджан. Независимо от къде идва, хлябът е уникално вкусен, диетичен и се приготвя лесно. В състава на този вид хляб влизат само три съставки – брашно, вода и сол. Дебелината на лаваша може да варира – в зависимост от това колко тънко е разточен. Традиционно арменският хляб лаваш е доста тънък. Аз също го предпочитам такъв – правя го леко попрепчен и хрупкав. Вие, ако желаете може да го разточите една идея по-дебело и да го напарвите на питка за дюнер. Пропорцията на съставките е следната 3:1, т.е. 3 части брашно и 1 част вода, като се добавя и сол.
Хубав сайт

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама