Пламен Шалъфов, ПП: Новата управляваща коалиция си измисли 760 милиона нови приходи в бюджета

28.06.2022 / 19:39 1

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Кадър БНТ

Много странно е, че новата управляваща коалиция между ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“  и „Има такъв народ“ в пълен синхрон, явно се бяха договорили предварително, си измислиха 760 милиона нови приходи. Това стана, без да покажат никакви разчети и никакви сметки, които са правили. Такива бяха поискани от наша страна, но не сме ги получили, а те твърдят, че армията от експерти на Министерство на финансите бърка в рамката на бюджета и промениха няколко индикатори в нея, което доведе до техните  желания и 760 милиона на допълнителни приходи, които  щедро изразходиха.

Това каза Пламен Шалъфов от „Продължаваме промяната“ в „Още от деня“ по БНТ.

Относно повишаването с 20 процента на заплатите на полицаите, ние не сме променили нашата принципна позиция, че увеличение на заплати има само след реформи, които не просто са обещани и предстоят, а реално са извършени. На практика това приложение мина без нашите гласове, но всъщност минстър Рашков, обяви че тази реформа е почти на финала си и съвсем скоро щеше да бъде обявена, и така или иначе това увеличение щеше да се случи. Ако зависи от нас, ние щяхме да изчакаме, за да се уверим, че това преструктуриране е в достатъчно голям размер, така че увеличението да съответства на постигнати спестявания. За жалост, новото управляващо мнозинство показва, че за тях бюджетната дисциплина не е важна и от това че управляващото мнозинство не спазва бюджетна дисциплина като цяло, мисля, че стана ясно на всички, че причината за вота недоверие е абсолютен провал, допълни Пламен Шалъфов.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
5
danx12n (преди 1 месец)
Рейтинг: 14228 | Одобрение: 3023
🙂 Много странно е, какво четем в „Социалния бюджет“, за който ПП, ДБ и БСП ни продъниха ушите и толкова бързаха да приемат! Далаверата и „Хуманизма“ са в изобилие в този бюджет! Да започнем с хуманизма! „Във връзка с военните действия в Украйна и за подкрепа на свиневъдите и птицевъдите за хуманно отношение към животните са предвидени 168,7 милиона лева.“ Точно така е записано. Повтарям, за хуманно отношение към прасетата и кокошките! За болните ни деца събираме капачки за лечението им, но за хуманно отношение към прасетата и кокошките се дават от нашите джобове 168,7 милиона лева! Абе, тия прасета и кокошки да не ги водите на театър и опера или на педикюр бе, гусин кирчопеков дупедат? Ако от хуманизъм в този „социален“ бюджет ви е призляло, нека преминем към далаверата! 405 милиона за инфраструктура и ремонт на самолети - вероятно украински? Над един милиард лева заеми или по-точно 532 милиона евро за двете държавни газови предприятия - вероятно за заплащане на високите комисиони на посредниците за доставките на скъпия газ? Нов заем от 1,8 милиарда лева под формата на държавни гаранции! 766 милиона за ваксини, тестове, лекарства и т.н свързани с Ковид-19! Сметнахте ли колко ще платим за далавери? До тук са над 4 милиарда лева! Сега внимавайте, защото следва най-голямата подигравка с българския народ! Пълна лъжа е, че ще се изплаща 25 ст. отстъпка за литър гориво. Управниците са въвели хитър текст, с който когато бензиностанциите са на самообслужване не са длъжни да правят тази отстъпка от 25 ст. на литър гориво. Тоест от 01.07.2022 г. се очаква повечето бензиностанции да са на самообслужване. Ние няма да получаваме отстъпка , а те вероятно ще си спретнат поредната далавера с управниците на наш гръб. Ето това е важния „социален бюджет“, който така много бързаха да приемат и приеха управниците от тройната коалиция на Кирчо, Корнелия и Ицето от ДБ. Да са ни честити новите милиарди заеми, стотиците милиони за пландемия и ремонт на самолети, както и стотиците милиони за хуманно отношение към прасетата и кокошките в България! Може да сме бедни, но сме ХУМАНИСТИ!
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама