Племенникът на Божидар Димитров с покъртително разкритие за 3 инфарктни позвънявания преди професорът да умре!

27.10.2018 / 15:08 3

Занимавам се с фотография. От 14 години съм в София. Още като бях студент, пътувах с Божидар. Обикаляхме Македония, Сърбия, България и т.н. В музея съм от 7 години, преди това бях като заместник на неговия шофьор. Това заяви в ефира на "Събуди се" племенникът на Божидар Димитров - Тодор Димитров, цитиран от Блиц."На 18-годишна възраст, когато бях, почина баща ми. Тогава той ме извика в София, за да уча. Тогава се превърна в мой втори баща", разкри той. 

Той разкри, че в Македония не навсякъде са били долюбвани. "Случвало се е да ни целят с камъни и да ни псуват. Случвало се е обаче и много хора да разпознават Божидар и да му се радват."

"Последните години пътуваше по-малко. Имаше здравословни проблеми", приза Тодор.

"Недовършени останаха много негови неща. Голямата базилика в Плиска беше последното нещо, с което се бе захванал. Започна я, което пак е нещо. Много е трудно да продължиш живота на Божидар. Няма да има друг като него скоро. Просто снимам за музея. Той имаше много големи успехи", призна племенникът на историка. 

"Божидар беше много широко скроен и обичаше да помага на всички. Беше наистина добър човек. Няма нещо, което да забравя от него.  Последно с него си говорихме за кучета и един приют, където да ги закараме. Последната година и половина той имаше доста оплаквания от сърце. Донякъде спазваше забраните на лекарите, но не можеше всичко. Не познавам човек с толкова силен дух, като неговия.

Племенникът му си спомня, че Божидар е починал в деня, в който щерка му имала рожден ден. "Разбрах, че е седнал на една пейка и започнал да диша тежко. 10 минути преди това се чул с дъщеря си и се разбирали да ядат торта. След като му прилошало за 15 минути ми звъннаха 3 пъти. През единия ми казаха, че все още май диша. Последното позвъняване беше фатално, казаха ми, че е дошла линейката и той е починал", разкри Тодор. 

"Аз разпръснах прахта му. Изпълнихме желанието му", призна той и добави, че се надява историята да напише само хубави неща за Божидар Димитров."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
fox81 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1885 | Одобрение: 480
Велик българин! Интересно, защо като историк е поискал да бъде кремиран а не погребан в гроб, за идните поколения.
Винаги верни!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама