Плевнелиев: Когато един цял град е оставен без вода, тогава общественият интерес не е защитен

11.01.2020 / 10:49 5

Ние се нагледахме на арести на министри – действащи или бивши, каза в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ президентът (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев.

Според него освен пропагандната стойност на това, което се случва, да гледаме по същество. Той заяви, че ще се радва да се действа по друг начин – превантивно, ефективно.

Плевнелиев е на мнение, че министърът определено носи отговорност дотолкова, доколкото работа на министъра е да защити обществения интерес. Когато един цял град е оставен без вода, тогава общественият интерес не е защитен. Според него трябва да се види и също кой по веригата е допринесъл за бедственото положение.

„Правителството трябва да извади своите изводи. Институциите като цяло са се провалили и е крайно време да видим целия размер – кой и защо“, каза той.

Според него е важно кризата да не прерасне в парламентарна криза. Той не вижда предпоставки за това. Правителството носи своята отговорност за всичко, което се е случило, прокуратурата има своите аргументи и всички трябва да се поучат и да не се допускат повече безстопанственост, каза Плевнелиев.

„Аз считам, че умението на премиера Борисов да действа бързо и превантивно ще му помогне и този път да не прерасне тази криза“, добави Плевнелиев."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
1
fox81 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 1885 | Одобрение: 480
Този, заедно с късно пукналия дебил Зелю Зелев и гнусния кон Стоянов са най- гнусните президенти на Родината ми. Феновете им определено са най- големите идиоти на света.
Винаги верни!
9
2
Шопа (преди 4 месеца)
Рейтинг: 6414 | Одобрение: 1429
НИЩОЖЕСТВО!!!!
8
2
12321 (преди 4 месеца)
Рейтинг: 10475 | Одобрение: 3560
Отврат... Сигурно не може да се подмие...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама