Плевнелиев: Моята позиция за "Южен поток" много помогна на България

04.12.2014 / 17:18 20

Моята позиция е категорично ясна от първия ден, непроменена и изцяло в интерес на българския народ и вярвам, че тя помага много на държавата и на нацията като цяло по отношение на големите инфраструктурни проекти да се търси принципна позиция, пише "24 часа".

„Южен поток” – да , но по правилата. Същевременно моля Вие да попитате всички, които към момента се изказват по темата, наистина да влязат малко повече в детайли. Ето един въпрос, който журналистите да зададат на всички – и на бившия президент на България, и на представители на опозиционни сили: „Какво би било, ако България стартира „Южен поток”, въпреки процедурата по инфричмънт и против европейските правила? Колко ще струва това на българския народ, знаете ли? Това запита пред журналисти президентът Росен Плевнелиев.

Според държавния глава в момента има политически изказвания, декларации и оценки, а в крайна сметка най-важното е какво ще дойде в писмен вид като ясни документи и реакция на съответните страни.

„Аз съм казвал едно и също нещо – „Южен поток” – да, но по европейските правила. Ако Русия е готова да се съобрази с европейските правила, няма кой да каже „Не”. Това днес го чухте и от Жан-Клод Юнкер, чухте го и от министър-председателят Бойко Борисов. Със сигурност ще го чуете и от другите държави по протежението на проекта „Южен поток”. Ако обаче Русия не е готова и не иска да се съобрази с правилата в ЕС, тя трябва да го заяви – толкова е елементарно”, каза още Росен Плевнелиев.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

16
2
krasko (преди 7 години)
Рейтинг: 15556 | Одобрение: 5176
опетков ......а какъв е вкуса на лайняните западни гъзове ,личи си че си експерт.....?
32
4
krasko (преди 7 години)
Рейтинг: 15556 | Одобрение: 5176
в америка има импийчмънт за такива президенти........а в българия ? ще си го търпим ,какво друго.......ние си го избрахме и сега ще му се л\буваме на идиотчето ,че и целия останал свят също...........
23
5
bosh (преди 7 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Президентът Плевнелиев е щастлифт, че е помогнал на България.
23
2
cky2kbg (преди 7 години)
Рейтинг: 342 | Одобрение: 102
Спомням си педала съвсем друго каза и писа ... обаче евала успява да се нагажда много бързо в ситуации
Cky2k BG

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама