Пловдив ще има метро (карта)

02.10.2018 / 21:12 6

Карта на бъдещото пловдивско метро с пет линии, пресичащи града, се появи във фейсбук и разпали страстите.

На нея пловдивчанин предлага да бъдат изградени пет линии, свързващи различните краища на областния град, както и някои от околните села, пише Блиц.Първата линия ОБИКОЛНА ще е като своеобразен ринг около града. Тя ще тръгва от Скобелева майка през гара „Тракия“ и Мебелна къща, после ще минава по бул. „Н. Вапцаров“ в Кючук Париж към районите „Западен“ и „Северен“, като през рогоико шосе пак ще стига до първоначалната си спирка в „Източен“.

Втората линия ФИЛИПОПОЛИС ще вози от с. Труд, през „Филипово“, пл. „Съединение“, Сточна гара, митницата на Кукленско шосе и ще стига до село Брестник.

Третата линия МАРИЦА тръгва от с. Рогош през Скутаре, ул. „Ландос“, бул. „Санкт Петербург“, Централна гара, Прослав, Златитрап и през Оризари и костиево стига до Радиново.

Четвъртата линия РОДОПИ е предвидено да тръгва от станция Скутаре-Север през Войводиново и кв. „Гагарин“, после покрай ПУ да стига до стадиона в Коматево, а оттам да вози чак до Първенец, Марково и Белащица.

Петата линия ТРАКИЯ ПОТЕГЛЯ от с. Войсил, през Бенковски и Царацово, минава по „В. Априлов“ и край Панаира, оттам през „Мария Луиза“ отива към район „Тракия“, а оттам към летището до Крумово, Катуница и Ягодово, уточнява Марица.бг.


Авторът на идеята - пловдивчанинът Спасимир Радев, е озаглавил публикацията си във фейсбук съвсем ясно: ДА ПОМЕЧТАЕМ."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
fox81 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1885 | Одобрение: 480
То в Манхатан защото хич няма вода, та за това си има и метро там. 21 век сме, всичко може да се направи!
Винаги верни!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама