Пловдивчанин продава “спомен за България, която отдавна е продадена“

23.08.2017 / 19:10 2

Снимка TrafficNews.bg

Това е история за един пловдивчанин. Пенсионер. Разказа ни я читателят на TrafficNews.bg Иван Соколарски. Тъжна история и поучителна. За прехода, за хората, сражавали се за родината и доживяли демокрацията. Сега воюват за хляба си. Воюват със... знамена. Само че по един малко по-различен начин.

Ето я и историята:

"На пръв поглед един обикновен човек, който се опитва да изкара някой лев, продавайки български знамена. Ръчно изработени, с много любов и старание. След 1 час разговор този човек обаче се оказа бивш военнослужещ, който се е сражавал в емблематични битки за опазване на нашата и съседни страни. Бил е охрана на Цола Драгойчева, Тодор Живков и др. емблематични за социализма фигури, които са организирали всевъзможни сделки с оръжия в Близкия изток пред очите му.

Стана ми жал... Рядко срещан, с 4 висши образования, хиперинтелигентен и начетен човек. Попитах го с тъга - след всичко, което е преживял за България... защо знамена? А той отговори: АЗ ПРОДАВАМ ЕДИН ПРЕКРАСЕН СПОМЕН ЗА БЪЛГАРИЯ! ТЯ ВЕЧЕ ОТДАВНА Е ПРОДАДЕНА."

Нашият читател е срещнал своя герой преди две години. И тогава е изработвал и продавал българския трикольор. Обикаля по автокъщите в с. Труд и ги предлага. Човекът, който притежава трофеи и медали, тежащи килограм и 300 грама, така си изкарва прехраната."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
10
1
tzokov (преди 2 години)
Рейтинг: 2295 | Одобрение: 875
ТЪЖНО,МНОГО ТЪЖНО.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама