Пловдивският общински съвет блокира сделката между Варна и Гергов за панаира

24.11.2022 / 15:10 1

снимка visitplovdiv.com

Пловдивският общински съвет блокира сделката между Варна и Георги Гергов за международния панаир. Бизнесменът бе поканил представителя на общината в компанията на общо събрание, на което да се реши дали да бъде приет трети акционер – община Варна. Апортната вноска на морската община трябва да е делът ѝ от 29% в Пловдивския панаир, предаде Евроком.

Още преди ден стана ясно, че съветниците на "Демократична България" в общинския съвет на Пловдив ще предложат представителя на общината да блокира приемането на Варна като съакционер.

Ще искат и местната власт да упражни правото си да спре увеличението на капитала на "Пълдинтур инвест".

Решението бе гласувано след дебати, които продължиха около 1 час.

39-ма от съветниците гласуваха"за" блокирането на сделката, нито един не се е обявил против, а деветима са се въздържали. Въздържалите се са представителите на групите "Автентична лява БСП" (която не се ползва с доверието на ръководството на партията) и ГЕРБ.

"Успяхме! Приеха се предложенията ни – противопоставихме се на апорта на акциите от Панаира и задействахме блокиращата квота на Община Пловдив. Решението се прие с впечатляващо мнозинство! Общински съвет каза твърдо "не" на пълното овладяване на емблематичния за Пловдив Международен панаир. Благодарим на всеки един съветник, който днес даде търсената от нас подкрепа!", коментира след гласуването във "Фейсбук" общинският съветник от ДБ Веселина Александрова.Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
cron1 (преди 1 седмица)
Рейтинг: 36280 | Одобрение: 2655
И правилно я блокира!Гняв
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама