По искане на Цацаров освободиха зам.-главен прокурор

15.05.2019 / 17:37 5

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува освобождаването на Пенка Богданова от поста "заместник на главния прокурор". Предложението е на главния прокурор Сотир Цацаров, който заяви, че Богданова заслужава благодарност за работата си, но й липсва комуникативност и умение за работа в екип, съобщава "Фактор.бг".Тя ще бъде назначена за прокурор във Върховна касационна прокуратура, където има свободен щат. Няма да бъде назначаван нов заместник на Цацаров, стана ясно от изявлението му пред прокурорската колегия на ВСС.

Главният прокурор каза, че това няма да се отрази негативно на работата на останалите му заместници, напротив – има възможност задълженията им да бъдат равномерно разпределени. Той добави, че трябва да има пълна комуникация между заместник-главните прокурори и пълно съзнание за екипната работа, което явно в случая не открива.

Сотир Цацаров има общо 5 заместници, сега остават 4. Един от тях - шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов е в отпуск след като прокуратурата нареди на антикорупционната комисия проверка по сигнал от медии за имотното състояние на неговия син.

Пенка Богданова беше назначена за заместник-главен прокурор при Върховната касационна прокуратура на 28 януари 2013 г. Тя беше първата, която Цацаров посочи за свой заместник след избора си.

На заседанието на прокурорската колегия беше гласувано и наказание за следователя Бойко Атанасов. Запрлатат аму ще бъде намалена с 15% заради неизпълнение на служебни задължения.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
n eXu s (преди 3 дни)
Рейтинг: 40202 | Одобрение: -44818
8
19
Чичо (преди 4 дни)
Рейтинг: 13197 | Одобрение: 3022
"Липса на комуникативност", разбирай - отказва да изпълнява поръчки.
7
20
gugutka (преди 4 дни)
Рейтинг: 38745 | Одобрение: 17660
На пингвина нещо му пречи май.
38
3
ДИВАКА ПАК СЕ ИЗАКА (преди 4 дни)
Рейтинг: 4804 | Одобрение: 1879
Липса на комуникативност ! Много деликатен намек че се свали политическото доверие от нея без да се изритва от прокуратурата . Дето се вика , не мое да мълчи кога требе ! Ама нали е на наш човек , човек . Ще я пратим в Архива Ухилен
Бившият на Деси Радева , депутат от БСП и член на изпълнителният комитет на БСП със скандално минало . Подсъдим по знаковото дело за "Софийски имоти" и оправдан по изтекла давност !
3
31
ДИВАКА (преди 4 дни)
Рейтинг: 29733 | Одобрение: 1483
ЕДНА ИЗКЪПАНА МАНГАЛКА СЕ ОПИТА ДА МИ ГЛЪТНЕ ГЛАВИЧКАТА..ГЛЪТНА Я ..ЗАЕДНО С РАМЕНЕТЕ..УПС ..АМА ТО РАМЕНА НЯМАШЕ..ИСКАШЕ ДА Я УМОРИ С ВЪРТЕНЕ И ПОЧТИ УСПЯ..ДАЖЕ МИ СЕ ЗАВЪРТЯ СВЯТ..И ПОВЪРНАХ..БЯХ ПИЛ МЛЕКО,АМА ТО СТАНАЛО НА МАСЛО ОТ ТОЛКОВА ВЪРТЕНЕ..УТРЕ ОБЕЩА ,ЧЕ ЩЕ МЕ ДОВЪРШИ..ЧАКАМ..ЦЕЛИЯ Е НЕЙН..ИзплезванеИзплезване:devil:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама