По проект за 830 хил. лв. булевард "Васил Левски" мина през стадион "Спартак" във Варна

27.04.2018 / 09:34 12

Снимки: "Морско око", фейсбук

Снимка с дрон на варненския бул. "Васил Левски", който в момента се реконструира, показва как новото му трасе минава през трибуните на градския стадион "Спартак". Тя беше публикувана в страницата "Морско око" във Фейсбук - некомерсиален проект на варненската секция на международния форум Skyscrapercity, пише dnevnik.bg.

Става дума за същото спортно съоръжение, което през есента на миналата година предизвика серия от протести на феновете на футболния клуб "Спартак Варна". Те завършиха със

 

среща в кабинета на министър – председателя Бойко Борисов

на 30 октомври м.г. След нея премиерът обяви, че е поръчал на спортния министър Красен Кралев и министъра на финансите Владислав Горанов да осигурят 1 млн. лв. за ремонт на стадиона, който беше занемарен от години.

Опит за събаряне на трибуните беше направен още през февруари т.г. Тогава кметът на Варна Иван Портних и председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов обещаха публично, че заради ремонта на бул. "Васил Левски" "нито една седалка няма да бъде бутната от трибуните" на стадиона. Месец по-късно се случи точно обратното.

За реконструкцията на бул. "Васил Левски" общинската администрация поръча през есента на м.г.

преработка на стар проект,

като за тази цел на дружеството "Трафик холдинг" бяха платени 830 хил. лв. (без ДДС). Договорът за преработка на проекта бе подписан на 11 октомври м.г., а само два дни по-късно – на 13 октомври, правителството отпусна за реализацията му 80.5 млн. лв. въпреки че към тази дата проектът няма как да е бил вече готов.

 

В крайна сметка

нещо като проект на новото трасе

на булеварда беше публикуван на сайта на Община Варна едва четири месеца по-късно – време, през което строителните работи се извършваха с ускорени темпове. Любопитна подробност е, че върху публикувания проект стои датата "12.2008 г.".

Детайл от публикувания проект на бул.

Детайл от публикувания проект на бул. "Васил Левски", на който стадион "Спартак" не е отбелязан, а така не става ясто дали би могъл да бъде засегнат от реконструкцията на пътните платна.

От съдържанието на файла, който може да бъде изтеглен от общинския сайт, става ясно, че проектът е правен не върху кадастралната карта на на Варна, а върху

колаж от нейни скрийншотове.

При това положение, от къде точно ще минат новите платна на булеварда, така и не стана ясно до момента, в който през март т.г. работници все пак не започнаха да разрушават трибуните на стадион "Спартак".

Публикуването на снимката в страницата "Морско око" във Фейсбук предизвика множество иронични коментари.

Проблемите с проекта на бул. "Васил Левски" станаха явни и в началото на април т.г., когато граждани се оплакаха, че една от новите отбивки на булеварда е блокирала напълно достъпа до гаражите им. След това се оказа, че е била разрушена и канализацията пред жилищата им, а новоизградената няма как да поеме дъждовната вода. След сигнала от общинската администрация признаха грешката и обещаха пътното платно и канализацията да бъдат коригирани.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
6
mutagen74 (преди 5 години)
Рейтинг: 1827 | Одобрение: 402
Ей Коши,говньо миризлив!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама