По рецепти на Fratelli: сьомга с киноа – вкусно и у дома
Сьомга с киноа
Това е вкусна и здравословна рецепта, която притежава всичко необходимо за едно пълноценно ястие. Сьомгата е богата на омега-3 мастни киселини, а киноата съдържа полезни протеини и има специфичен вкус.
Необходими продукти за 4 души:
охладена сьомга филе 4 порции по 150 г без кожа
150 мл зехтин
160 г киноа
200 г тиквички
100 г моркови
200 г домати
1 скилидка чесън
60 г бяло саламурено сирене
сол
черен пипер
царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Овкусете порциите сьомга със сол и черен пипер и ги сложете в хладилника.
2. Сложете тенджера с вода да заври, изсипете киноата във водата и, след като заври, намалете котлона за 14-17 минути.
3. След като киноата се свари, отцедете я в гевгир.
4. Обелете домат, голям около 200 г, нарежете го на четири и махнете семките, за да остане само месестата част. Нарежете домата на кубчета.
5. Тиквичката и морковите нарежете в същия размер кубчета като домата.
6. Извадете сьомгата от хладилника, оваляйте я в царевично брашно.
7. В голям тиган загрейте олиото и запържете сьомгата до получаване на златиста коричка от двете страни.
8. Преместете сьомгата в тавичка и поставете във фурната – печете в предварително загрята фурна на 180 градуса – 9 до 11 минути.
9. В голям тиган загрейте олио и задушете морковите за 5 минути на бавен огън.
10. В тигана към морковите добавете тиквичките и ситно нарязаната скилидка чесън.
11. Овкусете сместа със сол и черен пипер.
12. Гответе с леко разбъркване още 5 минути, докато зеленчуците омекнат.
13. Прибавете вече отцедената киноа, доматите на кубчета, сиренето и отстранете от огъня.
14. Всяко парче сьомга поставете в отделна чиния и гарнирайте с част от готовата зеленчукова смес.
15. Сервирайте с лимон и свеж магданоз.
Може да опитате ястието, както и много други вкусотии, в ресторанти Fratelli.
Поръчайте и онлайн с доставка в целия град. Следете най-актуалното от вкусния свят на Fratelli във facebook.
* реклама