"Победа" се надигна: Не искат ромите от "Максуда" по тъмните си улици, вече обрали слепец - първи снимки от мястото

27.08.2015 / 19:11 5

Снимки: "Петел"

Десетки жители на квартал "Победа" излязоха на протест на детска площадка между блоковете, за да заявят, че са против настатаняването на бездомните роми от "Максуда" в общинския приют СУПЦ.

Варненците, които живеят в близост до социалния център, са притеснени дори от временното присъствие на изселените. По техни твърдения, мястото, в което общината ги подслони, е много неудачно избрано - в района живеят и работят хора с увреждания и незрящи.

По информация от протестиращите, малолетни роми вече са обрали един слепец и правят опити да крадат от кварталния супермаркет. 

"Искаме кмета Иван Портних да дойде тук на място, да види разбитите улици и тротоари и пълната липса на осветление, заявиха гражданите."

На мястото на протеста има много родители с деца, тече и подписка.

Очаквайте подробности от мястото!


Следете 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Следете ни и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
17
0
gerb (преди 8 години)
Рейтинг: 1586 | Одобрение: 306
Община Варна не можа да интегрира слепите, но за сметка на това интегрира ромите до тях за да се социализират, с човешкото нещастие  от интеграция на ГЕРБ-ДПС - СДС-БСП. Срам за ГЕРБ, които ги съдя за дискриминация в градския транспорт на Варна. Портних,време е слепия да ти определи, да си стоиш сам вкъщи, но с циганите и Медиха Хамза, както и Иван Луков.  Срам и позор за моментната и съвременната интеграция на хората с увреждания в град Варна.
ГЕЙБЕРО-ЕНИЧЕРСКА МАФИЯ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама