Победителят в „Мастършеф“ смая клиенти с нов специалитет
Редактор: Недко Петров
Стопкадри бТВ
Победителят в „Мастършеф“ 6 заряза догоден бизнес и започна нов. Ивайло Спасов призна, че му е омръзнало да прави бургери четири години, тъй като е усетил момент на насищане. Кулинарят обаче уточни, че средно на три години сменя работата си, така че за него това не е нещо ново. Ивайло издържал три години да прави бургери, но на четвъртата решил, за да не прецака този успешен проект, да го даде на други хора, които имат желание да го развиват, а той да приеме следващо предизвикателство.
_%20657x%201123.png)
Така отскоро Ивайло вече прави разкошни нудли за китайската диаспора в София, но иначе макароненото изделие е типично за една провинция в Северозападен Китаъ.
Тези нудли са много специфични, защото се правят на ръка. Станал съм посред нощите, за да мога да направя тесто, което общо взето трябва да предстои четири-пет часа, за да стане разтегливо, разкри Ивайло.
Едно такова парче тесто накрая ще направи нудъл, който е дълъг почти 1,50 метра. Кръстил съм го бианг-бианг заради звука при удрянето му в плота, добави той.
_%20637x%201199.png)
Ивайло разказа и историята за тези нудли.
Един учен човек в Китай преди много време отива да яде нудли в провинцията Шанси, ама няма пари да си плати и съответно каза на майстора, че може да измисли символ за това нещо как да се казва. И гледайки го как пляка на плота, той нарича тези нудли биан-бианг, и създава калиграфията за този модел. Това е най-комплектния сложен елемент в китайската калиграфия, колкото и странно да звучи, разкри в „Преди обед“ Ивайло Спасов.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

4
0
