Побелелият шоколад не е вреден
22.03.2018 / 10:05 4
Много често се случва, въпреки че не е с изтекъл срок, когато отворим шоколад вместо добре известният ни шоколадов цвят, той да е побелял или покрит с тънък прахообразен бял слой.
В резултат на честите оплаквания от страна на потребителите германски учени от Хамбург откриха защо шоколадът променя цвета и текстурата си, предаде moreto.net
При повечето изследвани случаи е установено, че причината за побеляването се дължи на съхранението при неправилна температура. Когато шоколадът се съхранява на по-висока или по-ниска температура се предизвиква така нареченото "мастно оцветяване", с други думи появяват се бели частици на повърхността на шоколада. Затова учените твърдят, че такъв шоколад не е опасен за здравето.
Те съветват шоколадът да се съхранява на температура между 16-18 градуса, а вече отвореният шоколад да се консумира по-бързо.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

3
1
