Почина доцент д-р на техническите науки, бивш преподавател във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"

18.06.2017 / 20:44 2

На 13ти юни, на 73 годишна възраст почина доцент д-р на техническите науки, бивш преподавател във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров"- Георги Тодоров Вълчев.

Георги Тодоров Вълчев е български учен, преподавател, изобретател, поет. Той е ръководител на Катедра „Корабоводене“ във ВНВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Варна между 1998 и 2003 г.

"Той е един от създателите на академичното военноморско образование в България. Думите в такъв горестен момент трудно биха могли да облекчат болката и страданието, но чрез тях хората, които го познаваха и работеха рамо до рамо с покойния, му отдаваме последна почит. Всички ние завинаги ще го запазим в спомените си като един от най-обичаните преподаватели, като прекрасен човек, голям професионалист и добър колега, подготвил поколения командири и щабни офицери от ВМС. Неуморно, с ум, душа и сърце съхраняваше и утвърждаваше славата на най-старото техническо училище в България, на най-добрите ни морски традиции. Успехите на знаещите, можещи и перспективни наши възпитаници в лоното на българското морячество са и негови успехи.". С тези думи го изпратиха най-близките му. 

Георги Вълчев бе изобретател в техническата област, свързана с корабостроенето.
Негови изобретения бяха прилагани в производството на корабно оборудване извън страната.

Поет и дългогодишен ръководител на литературни кръгове в град Варна.
Автор на самостоятелна стихосбирка и множество публикации, на множество учебници за средния и висш курс на обучение по технически средства за корабоводене; 
Ерудит на областта си.
Първият цивилен ръководител на катедра "Корабоводене", във Висшето Военно Морско Училище "Н. Й. Вапцаров", останал на поста си в най-тежките десетилетия, след 1991 г. 

 

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Tодор Иванов Тодоров (преди 5 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бяхме във втори, или трети курс, когато дойде като млад преподавател по навигация. Много добър и разбран човек. Светла му памет.
1
0
ВВМУ (преди 11 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Много готин човек, rip
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама