Почина учителката по цигулка на Васко Василев

17.07.2017 / 12:10 0

На 93-годишна възраст почина цигуларката Майя Самуиловна Глезарова, учителка на виртуозния ни изпълнител Васко Василев, съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

Много бързо й станах любим ученик. Още първата година имах сериозен успех – пет с плюс по цигулка. Първите три години от работата ни заедно, коментарът й беше „вообщем ничего” или „не плохо”, което ще рече „горе-долу става”. Голяма похвала. „Хорошо” ми каза след пет години, а „Oчень хорошо” след седем. Тя знаеше абсолютно всичко технически - кой репертоар на каква възраст да ти даде и какво ще постигнеш, ако го изсвириш, какво означава това, какво следва след него...

Това надграждане го владееше напълно. Веднъж ми беше много сърдита, че не свиря добре и аз й казах, че съм свирил по девет часа на ден. Тя ми отговори: „Щом не си си ползвал мозъка, докато го правиш, можеш да свириш и по шестнайсет часа...” Аз се разревах, а тя ме изрита с думите: „Махай се от тука! Какъв мъж си, щом ревеш!” Разстроих се, обидих се. Но не като личност, като професионалист. И защото я обичах, и продължавам да я обичам, все едно ми е роднина...Никога няма да забравя прощалните й думи, когато бях на 16: "Ти вече можеш да свириш на цигулка, можеш да направиш, каквото искаш технически на инструмента, но най-важното е да си добър човек в живота...", написа Василев.


/24 часа

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама