Почна се! Много шофьори вече реват! КАТ смъква номерата, ако караш с...

24.01.2017 / 12:55 16

БТВ

Над 30 коли са спрени от движение само за денонощие, по силата на действащите вече промени в пътния закон. Най-много санкции са наложени в София, Пловдив и Варна, предаде БТВ.

Най-често в последните дни табели са били сваляни при шофиране след употреба на алкохол и заради отказ от проба. След отнемането на номерата част от колите бяха буквално изоставяни на пътя. Така, например, вече три дни в столицата като паметник стои кола от Видин. Ако пробите, дадени от собственика й в събота, покажат, че количеството алкохол е било в нормите, санкцията пада моментално.

„Ако на уреда покаже над 0,5 промила, а на медицинско изследване пробата е под 0,5, табелите ще бъдат върнати на гражданите и регистрацията ще бъде възстановена”, обясни началникът на Пътната полиция Бойко Рановски.

казва се, че законът позволява шофьорът да премести колата без табела до 12 часа след наказанието – на база на документа, че номерата са отнети със съставяне на акт.

В други случаи автомобилите остават „на трупчета” заради пияни шофьори, които обаче не са собственици. Тогава колата се спира от движение за месец."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
26
4
xXx (преди 3 години)
Рейтинг: 31618 | Одобрение: 12528
Тези нови закони само ще засилят корупцията и подкупите сред катаджиите, няма да подобрят нищо. Лимузините за по 100-200 бона все така щя летят като бесни ще си плащат където трябва на ръка и всичко ще си е по старому, редовния данъкоплатец с евтина количка да му мисли.
9
2
Wing (преди 3 години)
Рейтинг: 2243 | Одобрение: 818
Не разбирам къде е проблема че спират колите там. Има място.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама