Почна се: САЩ изтеглят военна техника от Сирия

11.01.2019 / 10:48 3

Снимка Булфото

Вашингтон започва да изтегля военно оборудване от Сирия в съответствие с плановете за изтегляне на американски войски. Според източници на Си Ен Ен, през последните няколко дни от Сирия е транспортирана първата партида "наземно военно оборудване", предаде Блиц.


 
Не се уточнява за какъв вид техника става въпрос, както и къде и как са доставени. Американските сили първо ще се изтеглят от северната част на страната.
 
Водещата роля в провеждането на операцията по изтеглянето е възложена на Централното командване на САЩ. Вече е определено кои кораби, самолети, хеликоптери и наземно оборудване ще бъдат включени в този процес. Повечето от необходимите средства вече са в региона.
 
„Мога да потвърдя за придвижването на техника от Сирия. От съображения за сигурност на този етап не мога да дам повече подробности“, каза официален представител от американската отбрана пред АФП.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама