Почти 1/3 от новите пенсионери не могат да изпълнят изискванията

06.01.2020 / 22:50 2

24chasa.bg

Виктор Иванов

Почти 1/3 от новите пенсионери не могат да изпълнят изискванията, това е истински прецаканото поколение на прехода – родените след 1955 г.

“Аз няма да доживея до пенсия” е лаф, който често може да бъде чут и от млади, и от стари в разговори за пенсиониране, промени в осигурителната система, размера на пенсиите.

До неотдавна това беше по-скоро израз на неверие към държавата и пенсионната система. Лека-полека обаче се оказва, че пенсионирането започва да става невъзможно. И по него си личи истински прецаканото поколение на прехода – хората, които са ударени тежко от всички кризи и безработицата през годините след 1990-а. Макар и грубо, границата може да се сложи през 1955 година. Като за всички родени след тази дата пенсионирането започва да става невъзможно. А пенсиите за тези, които успеят да се докопат до тях, ще са все по-мизерни.

Реално почти всеки трети пенсионер вече не успява да изпълни изискванията за получаване на пенсия в пълен размер, става ясно от статистиката на Националния осигурителен институт.

 

Цялата статия ТУК

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
cron1 (преди 1 месец)
Рейтинг: 9612 | Одобрение: 1982
Как ще изпълнят тези драконовски изисквания??? В Австрия се изисква за пълна пенсия 15 г. трудов стаж! А по принцип за пенсия се изисква само 1 ден!!! Останалото до минималната пенсия за възраст, която ще бъде около 917 € месечно 14 пъти в годината за 2020, ГО ДОПЛАЩА СОЦИАЛА!!! А българите живи да ги ожалиш... Намусен:'(:unsure:
9
0
robotron2000 (преди 1 месец)
Рейтинг: 27768 | Одобрение: 5638
Всички пенсионни фондове са продухани и празни, не си плащайте осигуровки!!! ще пиете една голяма студена вода :wassat: почерпка от БГ правителството!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама