Подпалвачите в Сидни са 13-годишни - сами се предали в полицията

26.05.2023 / 08:48 0

Снимка Pixabay

Откриха извършителите на големия пожар в центъра на Сидни вчера: 

Двама 13-годишни младежи са се предали на полицията, след като пожар изпепели седеметажна сграда в центъра на Сидни, съобщиха от полицията. Започнало е разследване на умишлен палеж след пожара в четвъртък в пустеещата бивша фабрика за шапки, който се разпространи в съседна сграда и наложи масова евакуация, преди да бъде потушен.

Група младежи са били видени да бягат от мястото на пожара малко след 16:00 ч.

"Двама младежи се предадоха в два отделни полицейски участъка в късните нощни часове. Разговаряме с тези младежи цяла вечер и в момента те помагат на полицията в нашите разследвания", заяви помощник-комисар Пол Дънстън. Той уточни, че и двамата са на 13 години.

Той призова трима или четирима други "млади хора, които са присъствали по време на пожара", да се явят заедно с родителите си, за да "представят своята версия на историята", уточнява БГНЕС.

Повече от 100 пожарникари се бореха с пламъците и гъстия дим от пожар на седеметажна сграда в центъра на Сидни, припомня БГНЕС.

Цялата стена на последния етаж се наклони и се срути на парчета на улицата долу, показа видеозапис на пожарната служба, докато сградата светеше в оранжево от пламъците. Снимки, публикувани в социалните медии, показваха пламъци, високи почти колкото самата сграда, които се издигаха в небето.


 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама