php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama

Поетапно увеличават акцизите върху цигарите

11.11.2014 / 21:29 4

Министерският съвет одобри на първото си заседание днес поетапното увеличение на акцизите върху тютюневите изделия до 2018 г., което да започне от 2016 г. Предложението е част от няколко изменения и допълнения на Закона за ДДС, обяви министърът на финансите Владислав Горанов на брифинг след заседанието.

От 1 януари 2018 г. държавите-членки трябва да установят акциз върху тютюна не по-нисък от 90 евро за хиляда къса, напомни Горанов и уточни, че се предлага у нас това да стане на три стъпки - от 1 януари 2016 г., от 1 януари 2017 г. и от 1 януари 2018 г. Забавянето с година на старта на вдигането на акциза министърът обясни с това, че първо държавата трябва да се справи с „контрабандата на цигари, която процъфтява през последната година и половина".

Друга промяна касае данъчното облагане на телекомуникационните доставчици, които предлагат услуги и в страни извън България, пише Днес бг. 

В Закона за ДДС се предвижда промяна, която да регламентира режима по отношение на мястото на доставката на далекосъобщителни услуги и услуги за радио и телевизионно излъчване и услуги, извършвани по електронен път. Предвижда се тези услуги да се облагат от държавата, където получателят има постоянен адрес или пребиваване. Горанов мотивира предлаганата промяна с това, че когато доставчик на далекосъобщителни услуги, извършвани по електронен път, какъвто би могъл да бъде един интернет доставчик, е позициониран на територията на държава членка на ЕС, но извършва доставки за териториите на други държави-членки, ДДС-то, което той събира, следва да бъде декларирано и представено в държавата членка, в която той е ситуиран като седалище. Впоследствие държавата има ангажимент да разпредели събрания от него ДДС в полза на други държави членки пропорционално на обема на доставките, извършени в общността.

Промяна в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс пък въвежда правото декларации за доходи на физически лица да се подават чрез персонален идентификационен код – ПИК.

Министърът мотивира промяната с това, че за миналата година едва 14 на сто от физическите лица са подали декларация с електронен подпис и е оценена нуждата от по-лесен начин за подаване чрез ПИК. Промяната дава възможност на всеки, който желае, да получи такъв код безплатно от приходната агенция и да може да подава своята декларация онлайн с този код без електронен подпис.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
teodor999 (преди 6 години)
Рейтинг: 7551 | Одобрение: -649
Все от някъде трябва да се почне....
0
0
ivaylo (преди 6 години)
Рейтинг: 4615 | Одобрение: 155
така така , трябва да гоним европата по цени , а по заплати ... по-нататък :)
ft
0
1
AlSists (преди 6 години)
Рейтинг: 1270 | Одобрение: 590
От първото си заседание ни почнаха с увеличенията!!!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
php shell shell download ucuz takipçi al leke kremi takipçi al pubgmobile antalyahaber antalya hamam böceği ilaçlama
реклама sikik