Похитителят в Сидни си поиска флаг на „Ислямска държава“, заложници колабираха (видео)

15.12.2014 / 09:46 3

Заложниците в кафенето в Сидни, които са държани от въоръжен мъж, вероятно ислямист, са успели да се свържат с медиите. Чрез тях похитителят им е отправил две искания – да се срещне с премиера Тони Абът и да му бъде донесен флаг на „Ислямска държава“.

Заложниците поставиха на витрината на кафенето, което се намира на площад „Мартин Плейс“, черно знаме с надписи на арабски, за което се смяташе, че е на „Ислямска държава“. Очевидно похитителят е импровизирал с флага, пишв блиц.

Майка на тийнейджър, държан като заложник, е получила шокиращ SMS от сина си: „Мамо, в кафе „Линд“ съм. Добре съм, не мога да говоря“. Притеснената жена е една от десетките, които чакат вести от похитените си роднини, съобщава „Дейли мейл“.

По-рано пет души успяха да избягат от въоръжения мъж. Оказа се, че на влизане в кафенето той се е сблъскал с нищо не подозиращ австралиец. „Носеше черна тениска с бял надпис, с лента на главата и носеше синя раница. Тя ме удари и в нея имаше нещо твърдо. Аз му казах: „Гледай къде вървиш, мамка му!“. Той се обърна и каза: „Искаш ли и теб да застрелям?!“. Погледнах в очите му, те бяха луди“, разказа Крейг Стоукър.

Радиоводещият Рей Хадли пък съобщи, че е говорил извън ефир с млад мъж, намиращ се в кафенето. Той му казал, че някои от заложниците са колабирали. „Някои хора се чувстват зле. Те са там от пет часа. Объркани са. Чух и човек на заден план, който даваше инструкции. Един човек е много зле и има нужда от медицинска помощ“ каза Хадли. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
bosh (преди 9 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Тоя ммм, май гледа прекалено много филми.
2
2
Владимир (преди 9 години)
Рейтинг: 823 | Одобрение: 8
ммм, честно, ти би ли скочил на човек с пистолет бе, рамбо?? не се заяждам, просто споменавам, че говориш глупости, спри да гледаш тъпи американски филми и кацни на земята. а на похитителя от талибанска държава му пожелавам искрено да умре бавно и мноооого болезнено...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама