Показват на ромите във Варна филм за работата на кмета, съвета и областния управител

10.06.2015 / 14:54 10

Механизмите на вземане на решения, внасяне на предложения в Постоянните комисии, заседания на Общинския съвет и изпълнението им от кметската администрация, ролята на областния управител, изпълнението на държавната политика на местно и регионално ниво – това ще покаже на ромите във Варна специален филм. Той ще бъде прожектиран в махалите, където живеят компактни групи от етноса. 

Прожекциите са част от  проект за участието на младите хора в процеса на вземане на решения на местно и регионално ниво. Целта е ромите да се запознаят и да осъзнаят своите права и задължения, и да бъдат ангажирани в обществените процеси. Общата стойност на проекта е около 45 хил. лв. 
Неговата насоченост обаче не е само за варненските роми, макар информирането им да е основен акцент. На практика обаче целевата група на проекта са всички младежи от града,на възраст от 15 до 29 години. 

Община Варна е единствената в България, в чийто правилник за работата на Общинския съвет е залегнало – в чл. 47, ал.4, че младежи могат да бъдат делегати и да участват с право на съвещателен глас в решенията на комисиите. За това по проекта ще бъдат изработени правила за избор на младежки делегати към постоянните комисии на Общинския съвет и представително участие в „Консултативния съвет за младежки дейности и спорт” към областния управител. Начинанието беше представено  в Областния информационен център във Варна от Костадин Хаджитенев - ръководител на проекта и Борислав Френчев – координатор на проект, и двамата от сдружение “Форум Гражданско Общество”.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
motoristka (преди 3 години)
Рейтинг: 69902 | Одобрение: 34222
Май, общинарите се светнаха, че  изборите са им ''Кауза пердута'' и сега ще правят с****и на мангалите, преди да са почнали да им раздават по 20 лева и кебапчета...
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
6
1
motoristka (преди 3 години)
Рейтинг: 69902 | Одобрение: 34222
''...Целта е ромите да се запознаят и да осъзнаят своите права...'' Глупости!!! Пак ще се харчат грешни пари!!!! ''Всичкото мангал'' много добре си знае правата... Бой им трябва на тях, не права и филмчета, другари общинари! Бой, ограничения, кастрация и затвор - това им трябва на циганите, а вие сте тръгнали да им пускате филми!!! Жалки сте!!!
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама