Поклон пред Вапцаров: Висшето Военноморско училище във Варна чества патронния си празник на рождения ден на гениалния поет (снимки)

07.12.2017 / 12:25 3

Висшето Военноморско училище „Никола Вапцаров“ чества тържествено своя патронен празник и 108 години от раждането на гениалния български поет. На ритуала по полагане на венци пред паметника на Вапцаров в двора на училището присъстваха представители на държавната и местна власт, на академичната общност, на съюзническите сили на НАТО, курсанти и студенти.

По традиция честването на патронния празник на ВВМУ беше уважено с присъствие и от племенницата на великия поет Мая Вапцарова. В тържественото слово за патронния празник беше отбелязано с каква гордост Никола Вапцаров е говорил за своята алма матер, на първо място заради високото качество на образованието.

Морското училище е решено и в днешно време да пази и да издига авторитета си, който отдавна е признат и извън границите на България.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
дедо (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо ли ме засърбя гъ3ът?
0
1
дедо (преди 10 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Жалко , че комунистите го използваха за мръсните си цели!
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Капитан I ранг Георги Петров Купов е един от легендарните капитани в българския военноморски флот, началник щаб на Флота, преподавател във Военноморското училище и общественик, командир на торпедния миноносец Дръзки, спечелил първата голяма победа на съвременния Бългхарски флот, с поражението, нанесено на турският крайцер Хамидие, през 1912 г.  Вапцаров, за съжаление е политизирана фигура, само с две учебни плавания....не върви.... Редно е ВВМУ да е на Личност, надпартийна, с принос към военноморското дело и сигурността на България !! 
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама