Полина Паунова: Палавият фашага Копейкин лъже, защото е оставян да лъже

05.10.2022 / 11:45 6

Кадър Нова 

Полина Паунова от "Свободна Европа" коментира цветисто днешната скандална ситуация.

За случаят вероятно ще се говори още дълго, защото е безпрецедентен.

"Абе, Копейкин* не даде ли интервюта в предавания, които имат с общо с “Америка за България”? Цяла кампания.

Лъже, както и депутатите му лъгаха, че са против ваксините, а се ваксинираха.

Палавият фашага лъже, защото е оставян да лъже. И защото журналистите (тия, дето тичаха така и по Бойко Борисов и се разотиваха от пред стаята на ДПС, когато им казваха “Пеевски няма да говори”) сега припкат след него по стълбите.

Впрочем, какво стана с разследванията на прокуратурата, свързани с господина?"

*Копейкин е герой от една от повестите на романа на Н.В. Гогол „Мъртви души“. Той е инвалид без ръка и без крак.

„Повест за капитан Копейкин“ разказва за герой от войната през 1812 г., който е загубил здравето си и възможността да се препитава. Отчитайки своите заслуги пред отечеството, Копейкин се надява да получи достойна компенсация за своите ръка и крак, които е загубил на бойното поле, отстоявайки независимостта на страната си.

Копейкин решил да се отправи към Петербург, за да изпроси от монарха милост и отплата за това, че е жертвал живота си. Всички благородници обещават да разгледат неговия случай, но така и не го правят. Дните минават, а резултат няма. Велможите предлагат на Копейкин да чака господаря, който е зад граница, на поход. След няма и два месеца обявяват, че в планината имало шайка разбойници и техен водач е не кой да е, а Копейкин.

С тази повест Гогол показва плачевното състояние на обикновените хора и фактически оправдава своя герой, принуден да ограбва тези, които отдавна грабят него и подобните му „на законно основание“.

„Повест за капитан Копейкин“ е забранена от цензора Александър Никитенко, въпреки че впоследствие Гогол е изявил желание да го прекръсти на Пятаков.

 

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 346138 | Одобрение: 56198
А палавата Полина не лъже никога....Света вода ненапита и тишина в спалнята....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
0
1
MrVain (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2208 | Одобрение: -457
И какви са тези лъжи? Или може би тези "лъжи" са всичките истини които лъсват за Копейката? Марешки е трябвало още да го бие.
8
3
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Абе, rakita, кво ме боли хуя какво виждаш и какво не. Лизаха ли въпросните "независими" мисирки задника на Боко? Лизаха го! Вземаха ли кинти и от едните, и от другите? Да! Ми тогава ко ми са обясняваш. Бачка ли Бедров за Свободна Европа и в УС на Отворено Общество ли е? Да! Беше ли жена му на висок пост в правителството на ГЕРБ? Да! 🙂 Аре чиба! 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗
1
9
rakita (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1118 | Одобрение: -202
Абе Makeo  като чета писанията ти,не виждам нищо смислено!Но както сам казваш,,Дет се вика - гъзолизане и кинти да има"най добре ти пасва на профила защитик на копейкин!
напред с рогите
3
8
Радостин (преди 1 годинa)
Рейтинг: 134688 | Одобрение: 5563
Нашият Копейкин има ръце, крака ама голяма отворена за пари уста. Български продажник и путинска марионетка.
Всеки да си получи заслуженото !
7
5
makeo (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33652 | Одобрение: 12922
Да, да, Костадинов лъже..... а вие мисирките от Свободна Европа хич не лъжете. 😂😂 А това "И защото журналистите (тия, дето тичаха така и по Бойко Борисов....)" хич не трябваше да го изтричаш, трътло. Ама понеже си нагла, та затова го изрече. Не се е забравило, че вие мисирките от Свободна Европа също лизахте задника на Боко. Да вземем например оня измекяр Бедров - той мисирка в Свободна Европа и лиже задника на Боко, а жена му Иванка - шеф на кабинет от ГЕРБ - и тя лиже задника на Боко. 🙂 От финансова гледна точка не е зле, единия слага в семейния бюджет кинти от Америка за България, другия - кинти от ГЕРБ. Дет се вика - гъзолизане и кинти да има! 😎 БГ джорналистика! 
❗❗❗ 𝖤𝖡𝖯𝖮𝖠𝖳Л𝖠𝖧𝖳И𝖪 = БЪЛГ𝖠𝖯𝖮𝖬𝖯𝖠𝟥𝖤Ц ❗❗❗

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама