Полина Паунова за Ива Николова: Понякога най-големите обиди си нанасяме сами

13.08.2020 / 17:57 1

Полина Паунова, Фейсбук, Свободна Европа

Случилото се с Ива Николова пред Народното събрание днес е грозно и пошло. Всеки човек има лично достойнство и не трябва да бъде нараняван, унижаван, обиждан. И за да стане ясно, че унижението не е начинът да се изразява несъгласие с когото и да е, моля прочетете долните два абзаца.

Те са от книгата на Ива Николова. Понякога най-големите обиди си нанасяме сами. Друг е недопустимо да го прави, пише журналистката от "Свободна Европа" Полина Паунова в социалната мрежа фейсбук, предаде actualno.com.

“Новата демократична преса не убиваше мечтите на хората, а вървеше нещо много по-зловещо – тя ги окарикатуряваше и осмиваше.

Много анализатори са склонни да смятат, че това е било умишлено, съзирайки и в тази посока дългата ръка на бившата политическа полиция. Дори и да е имало такъв елемент, далеч по съществен е фактът, че преди да станат родители на тези медии, хората, които се захванаха с тях, също бяха създавани като продукт на идеологическата система на комунистическата държава.

Те идваха от т.нар. партийни органи, където бяха заемали треторазредни длъжности, съзнанието и мисленето им беше пропито с клишета и постулатите на комунистическата агитация, речниковият и стилистичният им запас варираше от двете крайности – отблъскващия официозен език на партокрацията и уличния език на гаменщината, между които зееше пропаст, запълнена с яростни амбиции за изява и липса на талант за реализацията й.

Под модерност тези хора не разбираха идеи, възгледи и цели, а булеврадна словесна еквилибристика, кръчмарски патос, дадаистично и пубертетски бунт. Те презираха всичко чуждо и неразбираемо за тях и моментално го приковаваха на позорния стълб на уродливия си присмех от страх самите те да не станат посмешища.

Прикривайки интелектуалната, духовната и професионалната си си ограниченост, която би лъснала ослепително в сравнение с другите общности и техните представители, те овъргаляха в калта всичко недостъпно за тяхната менталност и емоционалност.”За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
морето (преди 3 години)
Рейтинг: 2023 | Одобрение: 303
Петранке!На какъв език си писала?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама