Политологът Андрей Райчев: Борисов си взе партията от Цветанов. Може да има предсрочни избори с неговата воля

29.04.2019 / 08:54 2

Политологът Андрей Райчев разкри в студиото на bTV, че е възможно да има предсрочни избори у нас в края на годината не против, а със волята на Бойко Борисов.


"Обвинението, че Борисов е диктатор не е правилно. Напротив - той е сравнително мек политик, който отстъпва при всеки натиск. Борисов винаги е бил роб на собствения си календар. Той разглеждаше президентството като своето бъдеще. Е, няма го. Това донякъде го освобождава. Той може да прави много видове маневри. Независимо как завършат тези избори, той тепърва ще гради. Тоест, той може да направи нова коалиция, да сложи друг да управлява като премиер, и да седи като лидер на партия. Всякакви варианти има. Направи ми впечатление, че той не поиска този скандал "Апартамент гейт" да спре още в началото, а да продължи. По този начин той си взе партията от Цветанов. Борисов има огромно политическо влияние. Затова ми се струва, че предсрочни избори до края на годината са напълно възможни и то не против неговата воля, а със неговата воля. Той може да реши например да промени коалицинния партньор", каза Райчев.

"Вторият освободен човек, поради една трагична случка с Лютви Местан, е Ахмед Доган. Вече не го притиска Турция. На него са му правили шест преврата и той е оцелявал", коментира още той.

"ГЕРБ загуби няколко процента, 10 процента от електората им, загуби може би и първото място, но временно. Но на Цветанов рейтинга му е много нисък, той е по-зле от този на Жан Виденов", Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама