Политологът Стойчо Стойчев: Правителството не е важно, а работещо мнозинство

06.10.2022 / 16:54 1

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

Политологът Стойчо Стойчев коментира актуална та ситуация след проведените парламентарни избори и какво може да се случи оттук нататък.

"Президентът в такива ситуации - при изграждане на трудна коалиция, ролята му е точно активно да участва, да проведе консултации, да посредничи между партиите. Поне да седнат да изговорят общите неща, да ги ограничат в някакви рамки и да не се преминава по конфликтни теми. В днешната политика всичко е интересно и всичко можем да видим. Не може приоритети да бъдат 22, 35 или 46. Ясно е, че трябва да се свършат едно-две неща максимум. Ако те успеят неформално да се договорят за това, което трябва да свършат, и всичко останало да не го пипат, вероятно бихме имали успех при съставянето на работещо мнозинство. Правителството не е важно, а работещо мнозинство. Министри ще има, премиер ще има. Който и да е той, няма да е приоритет в такава ситуация, защото той няма да е лидерът, който определя законодателната рамка и дневния ред на политическите сили", каза той в предаването "Пресечна точка" по "Нова телевизия". 

Не смятам, че ако ГЕРБ бъде разбит и изчезне, или пък се раздроби на 5-6 партии подобно на ОДС, задължително ще стане нещо добро за тези, които го искат. Само за справка ще кажа, че с разпадането на СССР мир в Европа май не беше постигнат", добави той.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Нане (преди 1 годинa)
Рейтинг: 29028 | Одобрение: 5033
Тъпак с мислене на мутра

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама