Полицаи помогнаха на закъсал турски автобус с туристи край Варна

20.11.2023 / 08:23 1

Редактор: Александър Дечев

Кадри: БТВ

Акция по спасяване на туристи се е провела край Варна вчера. За случая разказа пред БТВ Иван Иванов - командир на отделение при пето районно управление.

"Във вчерашния ден около 9 ч. получихме информация от оперативната група към пето районно, че има закъсал автобус на главен път 902 при село Кичево. Отзовахме се на място и установихме, че голям автобус с турска регистрация е излязъл от пътя, задната част е в пряспа от сняг, и имаше много силен вятър. Предната част на автобуса - дясно колело, беше във въздуха. На место се отзоваха и колеги от пожарна и аварийна безопасност и преценихме веднага на място да ги евакуираме от автобуса. След евакуирането ги откарахме до близка бензиностанция, на сухо и топло място. След това затворихме пътния участък от телевизионна кула до Кичево. Около 12 ч. тежка техника дойде, извади автобуса, съпроводихме го с водача до близката бензиностанция, за да си натовари пътниците по направление Румъния. Много тежка беше обстановката, с много силен вятър и снеговалеж. Долу беше голям лед и преспи навяти. Автобусът от силния ваятър се клатеше и имаше вероятност да се обърне вътре с хората. Заради това ги евакуирахме и ги закарахме на безопасно място", обясни той пред БТВ.

Комисар Димитър Луков, началник на Охранителна полиция, пък разказа за друг случай от вчера.

"Около 16 ч. е получен сигнал на 112, че в комплекс на община Аксаково има бедстващи около 25 човека. До комплекса няма проходим път и са останали на място. Впоследствие се получава повторен сигнал, че водната риза на камината в комплекса е получила авария, заради което има пострадали от присъстващите на мястото. Става дума за двама мъже и две жени. Поради това, че не е имало възможност каквато и техника да отиде на мястото, с помощта на полицията пострадалите са изведени. С помощта и на доброволци с тяхна техника пострадалите са били закарани до спешен център във Варна. Оказана им е помощ, не са били пострадали сериозно, след което са освободени за домашно лечение. Във Варна и областта в момента единствено остана затворен пътя към Добрич през Аксаковска панорама. Там продължава извеждането на закъсали товарни автомобили  и след като бъдат изтеглени ще бъде почистен пътят, за да бъде отворен", коментира той.

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
гарфилд (преди 2 седмици)
Рейтинг: 48392 | Одобрение: 16067
Това е част от работата им.Чудесно е,че са я свършили,както трябва.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама