Полиция нахлу в забавачка във Варна заради "бръмбар"

19.05.2017 / 11:06 6

Снимка Булфото

Зашито в джоба на момченце записващо устройство предизвика нов скандал в детска ясла „Иглика“ във Варна, в който този път бе намесена и полицията.

На 17 май в 11 часа подзрителното устройство било открито у малкия Виктор, пише "Монитор".

„Директорката се обадила в Община Варна, откъдето извикали полиция, искали и намесата на ДАНС и ме заплашиха с медии. Грози ме до 3 години затвор“, споделя във Фейсбук профила си майката на детето, Мария Бадинова. Служители на Трето РУП прибрали устройството и снели показания от персонала. Родителите на Виктор обаче узнали за инцидента чак в 16 часа, когато баба му отишла да го вземе. Наложило се и те да дават показания, тъй като по указание на прокурор по случая била образувана полицейска проверка, допълни Пик.

„Обясниха ми, че устройството можело да е заплаха за децата, затова викнали униформени, вместо първо да потърсят мен. Все едно съм терорист и съм поставила бомба! Това се прави за назидание, за да не смеят други родители да слагат записвачки“, коментира възмутена майка на Виктор. Ден по-рано тя зашила устройството в панталона на сина си и вечерта прослушала записа. „Чува се как му удрят шамар, защото е станал от масата по време на обяда, а мен ме обиждат пред него. Изпратихме го пак с него, за да сме сигурни, че не е всекидневна практика, а инцидент. Надявам се записът да даде основание полицията да разследва истинските виновници“, каза още Бадинова. Тя подаде и жалба в Общината, че синът й е удрян и служителите в яслата са превишили правомощията си. „Директорката на яслата ме уведоми за случая и аз веднага сигнализирах полицията. Ще направим проверка по случая. Но уведомяването на полицията не е нарушение. Изискват го процедурите за сигурност, щом бъде намерен предмет, за който не е ясно какво точно представлява“, обясни Анастасия Георгиева, шефка на общинската дирекция „Здравеопазване“, която отговаря за яслите. По думите й, в случая леличката помислила записвачката за бомба. Според майката Мария Бадинова обаче, още в понеделник си разменили остри реплики с въпросната детегледачка, тъй като детето било оставено цял ден мокро. Майката вече е подала сигнал и до кмета Иван Портних и до зам.-кмета по социалните дейности Коста Базитов. Тя и съпругът й търсят вече частна ясла, в кото да преместят сина си, но са решени да не оставят нещата така.

Скандалът в „Иглика“ е втори за последния месец и вече намирисва на дисциплинарни уволнения и смяна на ръководството. В началото на май детегледачка и медсестра бяха наказани за нарушение на Етичния кодекс за работа с деца. След като майки поставиха записващи устройства в играчките на децата си, за да проверят защо са изнервени и се стряскат насън, двете бяха уличени, че крещят и обиждат хлапетата. Проверката по новия случай с Виктор ще приключи до месец.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 48957 | Одобрение: 4012
Като не можете да си гледате и възпитавате децата няма да ги създавате- ЛЕСНО е.
2
3
sunlight (преди 1 годинa)
Рейтинг: 8333 | Одобрение: 2043
Има ли някакъв вид неправилно отношение (викане, крещене, обиждане, шамари, изобщо каквато и да е форма на агресия) към деца и подрастващи, независимо дали е от родител, възпитател, учител, персонал или някакво друго (случайно) пълнолетно лице, то ТРЯБВА ДА ИМА СТРОГИ САНКЦИИ ЗА КОНКРЕТНИЯ ПЪЛНОЛЕТЕН АГРЕСОР. Много е грозно родители и възпитатели само да си подават топката за това кой е виновен... защото в повечето случаи всички са виновни, макар и по различни начини. Хората, които са негодни и/или неподходящи да общуват с деца не трябва да имат това право!
2
1
??????????????????? (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Спокойно "внимавайте!!!"децата са в такава възраст ,че нищо не разбират и нищо не помнят и моля ви спрете да обиждате другите Това са вашите деца от вас родени и възпитани но за психичното им здраве сте виновни само вие и никой друг.Да не мислите ,че като  ги преместите на друго място ,там няма да сте вие същите скандалджийки,жалко за децата ви че живеят в такава среда.Трябва взаимно уважение към труда на другите ,не може неоснователно  ти да се съмняваш непрекъснато в лоялността на някого и да го следиш като ченге.
6
1
майка на дете от яслата (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Опитайте да си възпитате детето в къщи, а не да очаквате от учителите. Вие родители трябва да го възпитавате, на вас да сложим бръмбари. А не да си търсите жертви сред учителите - "не била уведомена", сякаш тя не знае че го е сложила. Търсят си 5- те минути слава тези нереализирани  дребнави майки. В къщи  си тормозят децата и затова подозират учителите.
4
2
Въшльо (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
В началото на месеца в една от групите в Иглика имаха въшки, не бяха уведомени родителите и не беше сложена предупредителна бележка "както го изискват процедурите", че май и РЗИ трябва да уведомят. След предходния скандал със записите всичко беше потулено умишлено.
5
7
внимавайте !!! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ало шефката от дирекцията ,какво се правиш на ударена. Заради такива "ЛЕЛИЧКИ" и ТАКИВА ШЕФКИ КАТО ТЕБЕ ПСИХЯСАХТЕ ДЕЦАТА
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама