Полско издание: Тръмп предаде кюрдите. Ще предаде ли и Полша?

11.10.2019 / 02:05 4

 

Източник: ИноСМИ
Оригинал: Rzeczpospolita

САЩ изоставиха по най-безпардонен начин своя съюзник в Близкия Изток - сирийските кюрди. Най-верният и уникален съюзник, без който нямаше да има победа над терористите от "Ислямска държава", съюзник, койти изпращаше на фронта не само мъже, но и хиляди смели жени.

Америка на Тръмп ги предаде.

Но Тръмп обяви, естествено, в Туитър, че американците ще се сражават само там, където са интересите на тяхната страна и само и единствено за победа. Те няма да участват в "смешни безкрайни войни".

И това не противоречи на по-рано изявените възгледи на президента Тръмп - всичко трябва да се изплаща във финансово отношение, в противен случай нашите момчета се прибират у дома; стига сме подкрепяли чуждите; и какво означават всички тези стремежи на някакви народи към суверенитет - нека най-накрая те разберат, че светът се управлява по законите на бизнеса и правото на по-силния.

Този начин на мислене, а често и на действие, от страна на най-важния политик на света, стигна и до кюрдите. Те са изключително възмутени, най-вече защото в началото на годината Тръмп се зарече, че няма да позволи на Турция да избива кюрди.

Сега той го позволи - даде зелена светлина на президента Ердоган за военна операция в Северна Сирия. Това означава не само разрешение за война срещу кюрдите в момента, но и за дългосрочна промяна на етническия състав в тяхната територия, доколкото турците, както е много вероятно, ще заселят в тези райони много ариби - сирийски бежанци, които досега приемаха на своя територия.

Интересът клати феса, както гласи поговорката, следователно възниква въпросът - може ли Тръмп също толкова лесно да се откаже от един европейски съюзник?

Днес Тръмп често хвали Полша, отменя визовия режим и я дава за пример. Кюрдите обаче също бяха давани за пример на преданост в борбата срещу ислямския тероризъм.

Ние винаги ще се боим от предателството на Америка. Независимо от това кой ще бъде президент.

Но колкото повече общи интереси имаме, толкова по-твърди ще са гаранциите, защото всеки лидер на САЩ, дори и да е идеалист, ще ги цени.

Можем също така да се утешаваме с чуждото нещастие - кюрдите, за разлика от нас, нямат своя държава и не са член на НАТО.

Освен това, те имат враг, който приема дори зачатъците на кюрдска държавност край своите граници като смъртна заплаха.

Превод и редакция: Епицентър.БГ

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
5
ас (преди 5 месеца)
Рейтинг: 30261 | Одобрение: 10721
интересно утре турците ако решат да нападнат нас дали американците ще реагират по същия начин???
7
3
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 7840 | Одобрение: -50
87 година сме били на 27 място в света, а сега след освобождението сме на 54 място, били сме също и на 7 място в света по златни медали, а сега само на 42 място, бала за прием в училищата е бил висок 30, а сега е паднал до 15, но това няма никакво значение, важното е, че сега сме освободени от миротворците. Така както сме тръгнали до 20 30 г и ще останат само циганите, не разбирам, защо хората бягат от хубавото и от мира в България ??? 
4
3
ПраБългарин (преди 5 месеца)
Рейтинг: 7840 | Одобрение: -50
Америка ще Ви спаси, готови са да умрат за Вас 350 милиона чистокръвни американци.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама