Помислете си добре преди да изядете пилешко месо, на което видите това...

28.12.2017 / 01:39 2

gotvach.bg

Безспорно пилешкото е едно от най-популярните меса в цял свят. То се приема от всички култури и е интегрирано във всяка кулинария, предоставяйки невъобразим набор от вкусни рецепти.

В действителност много хора избират пилешкото пред останалите видове месо, защото смятат, че не е толкова мазно и тежко и следователно е много по-здравословно. За съжаление, желанието за бърза печалба на търговците е наложило в последните десетилетия нови методи и практики на отглеждане на домашните птици.

Това, от своя страна, според все повече експерти, е превърнало месото им във всичко друго, но не и полезно. Скорошно проучване показва, че познатите бели ивици в месото, което купуваме, носят най-голямата опасност за нашето здраве.

Тези нишки са най-често срещани в пилешките гърди. По съществото си те представляват кондензирани мазнини. Страшното обаче е, че те се появяват в резултат на заболяванията, които много от птиците развиват в производствените фабрики.

 

Разликата между месата, произведени в големите птицеферми и малките стопанства, може лесно да бъде открита именно по тези образувания в месото. Разбира се, това може да стане и по качествата на месото, но все по-малко хора вече са опитвали качествено месо, тъй като индустрията отдавна наложи модела на големите фабрики.

Ивиците се появяват в резултат на начина, по който се отглеждат кокошките. Те са създадени в масов мащаб. Фермерите правят всичко възможно да накарат птиците да растат по-бързо и по-големи. Това означава, че пилето, което ядем, е много по-тлъсто, а месото му е в пъти по-малко питателно от нормалното.

Проучване, направено през 2015 от изследователи в университета в Тексас, установи, че съдържанието на бели ивици в пилешкото месо се е увеличило в последните години и вече се среща в цели 60% от птиците, отглеждани в птицефермите. Също така месо с подобни образувания се готви по-трудно, поглъща по-малко маринати, а хранителната му стойност пада с близо 40%.

 

Най-неприятното обаче е, че такова месо съдържа 224 на сто повече мазнини от обикновеното. Някои експерти дори твърдят, че белите ивици носят риск от проблеми със сърцето, а в комбинация с множеството химикали, които се използват за последващата обработка на месото, пилешкото не би трябвало вече да е в листата с полезни храни.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
siganin (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ima si kontrolni organi-koyto go narusi sid i jestoki globi.........
21
2
Аз разбирам (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Опитват се да ни накарат да не ядем. Това ще направи правителството много печелившо. Едно време иван костов каза, че пенсионерите са алчни. Преди месец каза, че не бил откраднал един пирон, а аз знам, че е останал само един пирон, който не е откраднал. Няма контрол върху нищо. Нас ни убиват. Българоубийците.
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама