Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне

12.10.2018 / 07:49 0

Снимка флагман.бг

Бившият зам.директор на ОУ „Ал.Г.Коджакафалията“ Станислав Динев – преподавател с 27-годишен стаж, се нуждае от спешна очна операция, за да прогледне отново. В средата на лятото 58-годишният мъж е ослепял напълно след усложнения от т.нар. очно перде и в момента е в изключително затруднено положение – живее сам в едностайния си апартамент в бургаския жк „Изгрев“, отслабнал е значително, тъй като сам не може да си закупува храна и е в пълна изолация.

За проблема сигнализира негов дългогодишен приятел – бившият говорител на ОД на МВР-Бургас Стефан Куцаров, който разказа за тежкото положение, в което Динев е изпаднал, предаде флагман.бг.„Той е изключително борбена личност, която за жалост живота потъпква малко по малко. В момента е напълно загубил всякаква надежда. От години живее в абсолютна самота. След не толкова дълги проблеми със зрението, една сутрин в средата на лятото той се събудил в пълен мрак – напълно сляп. Можете да си представите какво му е минало през главата. Оказва се, че все още има шанс той отново да прогледне и по някакъв начин да си стъпи на краката“, разказа Куцаров.

Единственият начин е операция, която далеч не е скъпа. За жалост обаче мъжът е пенсионер, съответно месечния му доход е минимален, а дори и да иска, не може да си намери работа, заради това, че вече е сляп.

„Нужни са 950 лв. Говорил съм лично със специалисти в сферата на очната хирургия от Бургас. Д-р Христина Болимезова каза, че според изследванията една оперативна намеса ще бъде успешна почти на 95% и Станислав ще може да прогледне поне с едното око. Възможно е и необходимите средства да се окажат по-малко, но с всеки загубен миг, шансовете на човека отново да види света, намаляват. Трябва да се действа сега“, казва Куцаров, който е силно притеснен за здравето на дългогодишния си другар.

За жалост слепият мъж е останал без здравни осигуровки в последните 3 години, тъй като преди да се пенсионира е бил подмамен от некоректни работодатели, които не са плащали вноските. Сега той може да разчита само и единствено на обществена подкрепа.

Всеки, който желае да помогне да върнем надеждата на един дългогодишен преподавател и педагог, може да дари средства на сметката на Българския червен кръст, откъдето откликнаха моментално на молбата на Флагман.БГ за  съдействие.

Фонд „Милосърдие“, БЧК-Бургас.

BG58UNCR76301077481889

Като задължително да се посочва името на човека (Станислав Господинов Динев), неговият адрес (Бургас, жк „Изгрев“, бл.14, ет.18, ап. десен) и част от ЕГН-то му (600614***1)

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама