Поради липса на друга алтернатива! Обучават учители да бъдат парамедици за спешни случаи

02.03.2017 / 09:37 8

Кадър bTV

Да бъдат обучени учителите, за да могат да реагират в спешни ситуации като тази с удареното в корема дете, което почина след броени чосове в столичното 52-о ОУ. Това обмислят експерти от сферата на образованието съвместно с преподаватели и медици, пише Пик.

Мнозина от преподавателите обаче отхвърлят предложението, тъй като според тях е невъзможно да реагират професионални в тежки ситуации, касаещи пряко живота на учениците им.

Според мен задължително трябва да се върнат училищните лекари, или поне да има някакво медицинско лице – сестра, ако не лекар. В това е категорична д-р Захаринка Гочева, бивш училищен лекар, по настояще джипи.

Идеята обаче се струва невъзможна за директора на столичното 51-во училище Асен Александров. Вижте, че в Пирогов няма лекари, как ще дойдат в училищата по всички населени места, особено в по-малките, смята Александров.

По думите му, повереното му учебно заведение е в непосредствена близост до големи болници като Пирогов и ВМА, но въпреки това наскоро се наложило да чакат линейка цели 25 минути, за спешен случай с пострадало дете.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
Лоша (преди 6 години)
Рейтинг: 3153 | Одобрение: 1003
Това е проблема при нас  - изкарваме един курс и вече сме специалисти .Много глупава хрумване , аме то и затова образованието ни е на този хал .Учителите трябва да си гледат уроците  ,лекарите да лекуват , а не всеки специалист по всичко и накрая ....
КОГАТО НЯМА ДРУГО И ПАДАНЕТО Е ЛЕТЕНЕ
4
5
khm (преди 6 години)
Рейтинг: 43161 | Одобрение: 16296
Абе, тия съвсем изтрещяха. Липса на друга алтернатива значи, виж ти. Тая е единствената, така ли?!? Ми те даскалите трябва и за богове да ги обявим скоро.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама